Το NH Berlin Friedrichstrasse παραλαμβάνει το Opel HydroGen4

Η Opel απέκτησε ένα νέο εταίρο στη δοκιμή των οχημάτων κυψελών καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες, καθώς το NH Berlin Friedrichstrasse παρέλαβε το υδρογονοκίνητο HydroGen4. «Λόγω της ποικιλίας των χρήσεων και της στρατηγικής θέσης του, το NH Berlin Friedrichstrasse είναι η ιδανική περίπτωση εταίρου για να συνεχίσουμε τις δοκιμές μας στο Βερολίνο» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Σχέσεων της Opel, Volker Hoff, κατά την τελετή παράδοσης στη Γερμανική
πρωτεύουσα. «Το αυτοκίνητο ανήκει στο στόλο οχημάτων μας κυψελών καυσίμου στο Βερολίνο και εκτιμάται ότι θα...προσφέρει ακόμα περισσότερες πολύτιμες πληροφορίες για την καθημερινή χρήση ενός τέτοιου μοντέλου στο μέλλον».
«Ο Όμιλος NH Hoteles έχει συνειδητοποιήσει ότι τώρα και στο μέλλον απαιτούνται πολλά μέτρα για να γίνει ο πλανήτης μας καλύτερος, καθαρότερος και πιο βιώσιμος» δήλωσε ο Till F. Esser, Γενικός Διευθυντής του NH-Hotel Berlin Friedrichstrasse,. «Στο πλαίσιο της εταιρικής φιλοσοφίας μας ‘Wake Up to a Better World’, αποδεικνύουμε ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι . Έχουμε ήδη αναπτύξει και υλοποιήσει πολυάριθμες πρωτοβουλίες και μέτρα βιωσιμότητας, πχ. με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού από τα νοικοκυριά σε όλο τον πλανήτη. Η μοναδική συνεργασία με την Opel εκφράζει την ουσία της φιλοσοφίας μας χάρη στην εμπλοκή του HydroGen4. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που τώρα έχουμε ένα από τα πρώτα υδρογονοκίνητα και - επομένως -μηδενικών ρύπων οχήματα που κυκλοφορούν στο Βερολίνο και σε ολόκληρη τη Γερμανία». Η Βερολινέζικη ναυαρχίδα του Ισπανικού ομίλου ξενοδοχείων θα προσφέρει το SUV και τη φουτουριστική τεχνολογία του για τους θαμώνες και όσους συμμετέχουν στο σεμινάριο “Ecomeeting” το οποίο και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Το σεμινάριο πραγματοποιείται σύμφωνα με τα υψηλότερα οικολογικά πρότυπα.
Από το Δεκέμβριο του 2008, δέκα οχήματα HydroGen4 κυκλοφορούν στους δρόμους του Βερολίνου, ως συμβολή της Opel στην Clean Energy Partnership (CEP). Μέχρι τώρα, εταιρίες όπως οι ADAC, Allianz, Axel Springer AG/Bild, Coca-Cola, Hilton, Linde, Pace, Schindler, Total και Veolia και ινστιτούτα όπως το Γραφείο του κρατιδίου της Έσσης στο Βερολίνο, δοκιμάζουν τα SUV στην καθημερινή κυκλοφορία. Το CEP είναι ένα project υπό την αιγίδα του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και Αστικής Ανάπτυξης στο οποίο μελετάται η καταλληλότητα του υδρογόνου ως καυσίμου για χρήση σε καθημερινές συνθήκες. Θεωρείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα εξέλιξης του είδους στην Ευρώπη.
Το Opel HydroGen4 είναι το τελευταίο ορόσημο στην έρευνα της Opel & General Motors στα συστήματα κυψελών καυσίμου. Η συστοιχία κυψελών καυσίμου αποτελείται από 440 κυψέλες εν σειρά συνδεδεμένες, που παράγουν την απαιτούμενη ηλεκτρική ισχύ για τη λειτουργία ενός σύγχρονου ηλεκτροκινητήρα. Ο κινητήρας 73kW/100hp προσφέρει επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 12 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα μέχρι 160 km/h. Τρία ρεζερβουάρ υψηλής πίεσης από συνθετικό υλικό από ανθρακονήματα χωράνε μέχρι 4,2 kg υδρ
Keywords
Τυχαία Θέματα