Η Daimler ετοιμάζει νέο επαγωγικό σύστημα φόρτισης

Η Daimler ανακοίνωσε ότι ξεκινά δοκιμές ενός νέου επαγωγικού συστήματος φόρτισης το οποίο θα φορτίζει τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων χωρίς την χρήση πρίζας. Το σύστημα έχει ακόμη το Γερμανικό όνομα “Effizienzhaus-Plus mit Elektromobilität” (Αποδοτικό Σπίτι-Plus με ηλεκτρική κινητικότητα) και θα δοκιμαστεί από τον Μάρτιο σε ένα ενεργειακά αποδοτικό σπίτι, στο οποίο μια τετραμελής οικογένεια θα παραμείνει εκεί για μια περίοδο 15 μηνών.

Εκεί η οικογένεια θα χρησιμοποιεί μια Mercedes

A-Class E-CELL με ένα ειδικό πηνίο φόρτισης, το οποίο όταν είναι σταθμευμένο πάνω σε μια επαγωγική βάση φόρτισης θα φορτίζουν οι μπαταρίες μέσω ενός ηλεκτρομαγνητικό πεδίο φόρτισης. Για να παρκάρει ο οδηγός ακριβώς πάνω από την πλάκα, η Mercedes έχει βάλει στο σύστημα COMAND ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο καθοδηγεί τον οδηγό μέσω ενός γραφήματος.

H Daimler τονίζει ότι το μέλλον της φόρτισης των μπαταριών είναι αυτό, και ότι το project θα τους δώσει σημαντικές ενδείξεις και δεδομένα για τη περαιτέρω πορεία της ανάπτυξης. Μένουν βέβαια να λυθούν κάποια τεχνικά και οικονομικά θέματα προτού βγει η τεχνολογία αυτή στην αγορά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα