Συμμετοχή στα ελεύθερα δοκιμαστικά θα ήθελε για το 2014 η Wolff

Οι δοκιμές νέων οδηγών συγκέντρωσαν αρκετό ενδιαφέρον, κι ένας από τους λόγους ήταν η Susie Wolff, οδηγός εξέλιξης της Williams, που για πρώτη φορά οδήγησε ένα μονοθέσιο Formula 1 μέσα σε πίστα. Η 30χρονη κατάφερε να κάνει 89 γύρους, ενώ σημείωσε τον 9ο καλύτερο χρόνο τής τρίτης ημέρας, μπροστά από τρεις επίσημους άντρες οδηγούς.

Η Σκωτσέζα έχει δηλώσει πως ήταν μια φανταστική εμπειρία γι’ αυτή, αλλά αυτό δε σημαίνει

πως δεν υπάρχουν άλλοι στόχοι για το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα. Αντιθέτως, λέει πως θέλει να βρεθεί ξανά μέσα στα μονοθέσια της βρετανικής ομάδας, και μάλιστα να τρέξει σε κάποιες περιόδους ελεύθερων δοκιμαστικών.

Θα πρέπει ν’ αναλύσω τις δοκιμές και να μιλήσω με την ομάδα λίγο περισσότερο. Προφανώς, έχουμε δύο σπουδαίους οδηγούς, έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγήσω κάποια Παρασκευή πριν να τελειώσει αυτή η σεζόν. Αλλά, θα το δούμε, δεν είμαι άτομο που μ’ αρέσει να κάθομαι· είμαι κάποια που της αρέσει να προχωρά μπροστά και θέλω να βλέπω πάντα το επόμενο βήμα μου.

Είχα μια φανταστική εμπειρία με την ομάδα, και πολύς κόσμος είπε ότι είναι τρελό να σπαταλήσουν τη μέρα τους μ’ εμένα, αλλά ήμουν χαρούμενη που μπόρεσα να κάνω καλή δουλειά και να τους το ξεπληρώσω.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Σκωτσέζα χρωστά πολλά στον σύζυγός, τον Toto Wolff, Εκτελεστικό Διευθυντή και μέτοχο κατά 30% στη Mercedes AMG, λέγοντας μάλιστα ότι δε θα ήταν σε θέση να οδηγήσει ένα μονοθέσιο Formula 1 αν ο Wollf δεν ήταν πρώην στέλεχος της Williams. Η Susie απαντά σε όλα αυτά, λέγοντας:

Υπάρχουν τόσες πολλές ερωτήσεις, και ο κόσμος λέει ότι είμαι εδώ μόνο χάρη σ’ αυτόν, αλλά δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι με υποστηρίζει. Είμαι απίστευτα τυχερή που είναι σύζυγός μου, διότι δεν υπάρχουν πολλοί που μπορούν να υποστηρίξουν τη γυναίκα τους για να μπει μέσα σ’ ένα μονοθέσιο Formula 1.

Ανησυχούσε γι’ αυτό, μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα, αλλά ανησυχούσε βλέποντας με να είμαι εκεί έξω. Ήξερε πόσο γρήγορο είναι και είχε άγχος -πιθανώς περισσότερο απ’ ό,τι εγώ-, αλλά τελικά η ομάδα πήρε την απόφαση να οδηγήσω εγώ, κι αυτός δεν σχετίζεται μ’ αυτό, και ήθελε να έρθει μόνο σαν σύζυγος και όχι για τη θέση που έχει.

[Πηγή: ESPN F1]

Keywords
Τυχαία Θέματα