Πωλείται στο eBay μια σπάνια Alfa Romeo SZ

Η Alfa Romeo SZ (Sprint Zagato) παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 1989 ως πρωτότυπο ES-30 (Experimental Sportscar 3.0 litre), για να μπει σε περιορισμένη παραγωγή λίγο αργότερα εκείνη τη χρονιά. Μέχρι το 1991 που σταμάτησε να παράγεται, βγήκαν από το ιταλικό εργοστάσιο μόλις 1.036 αυτοκίνητα, και όπως κατάλαβες ένα από αυτά βρίσκεται προς πώληση στο eBay.

O διπολικός του σχεδιασμός είναι αποτέλεσμα του Centro Stile Zagato, του Centro Stile Alfa Romeo

και του Centro Stile Fiat, και δεν είναι τυχαίο ότι έχει αποκτήσει το προσωνύμιο “Il Monstro” (το τέρας), εξαιτίας του ιδιόρρυθμου και εκκεντρικού αποτελέσματος.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρίσκεται σε εξαιρετικά άριστη κατάσταση, έχοντας διανύσει 72.000 χλμ. στα 25 χρόνια που βρίσκεται στους δρόμους. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η τιμή πώλησης του έχει φτάσει τα 30.223 δολάρια, έπειτα από 41 “χτυπήματα”.

Να θυμίσω ότι τα μηχανικά του μέρη προέρχονται σχεδόν αυτούσια από την Alfa Romeo 75, στην οποία βασίζεται, και ο 3,0-λιτρος V6 κινητήρας του αποδίδει 210 άλογα, και συνδυάζεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό και 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η ανάρτηση του προέρχεται από το αγωνιστικό Alfa 75 group A/IMSA, όντας τροποποιημένη από τον Giorgia Pianta, έναν αρχιμηχανικό και manager της αγωνιστικής ομάδας της Lancia και Fiat.

Η κατανομή του έφτανε το 50/50, και με ελαστικά δρόμου, διαστάσεων 205/55 εμπρός και 225/50 πίσω, με ζάντες 16 ιντσών, μπορεί να πιάσει 1,1 G πλευρικής επιτάχυνσης, ενώ με αγωνιστικά μέχρι 1,4 G.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα