Το μέλλον της Audi θα στηριχθεί στα ηλεκτρικά SUV

Μπορεί να σου αρέσουν ή μπορείς να τα μισείς τα SUV ή τα crossovers, αλλά αυτά συνεχίζουν να πουλάνε σαν ζεστό ψωμί, όντας η δημοφιλέστερη πλέον κατηγορία σε όλο το κόσμο. Οι πωλήσεις των σεντάν έπεσαν μετά από χρόνια, οπότε τα SUV είναι εδώ και από ότι φαίνεται θα μας απασχολούν για πολλά χρόνια ακόμα. Η Audi είναι μια από τις εταιρείες που έχει μια πλήρη γκάμα από SUV

σε όλες τις εμπορικές κατηγορίες και την έχουν βοηθήσει να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της.

Πέρυσι η Audi πούλησε 202,202 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, με την εταιρεία να σημειώνει διαδοχικό ρεκόρ αυξανόμενων πωλήσεων για 60 μήνες. Το Q5 είναι το αυτοκίνητο που την βοήθησε να αυξήσει τις πωλήσεις της, με το αυτοκίνητο να ξεκινάει την καριέρα του στην αρχή της οικονομικής κρίσης με 160.000 πωλήσεις ενώ πέρυσι και λίγο πριν αντικατασταθεί έφτασε να πουλάει 400.000 αυτοκίνητα. Τώρα που παρουσιάστηκε η νέα γενιά του, το νούμερο αυτό αναμένεται να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Ο επόμενος στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι να καταφέρει να κάνει επιτυχημένο το νέο ηλεκτρικό SUV που ετοιμάζει το Q6 που βασίζεται στο e-tron Quattro concept. Το αυτοκίνητο θα έχει αυτονομία 500 χλμ και θέλει να ανταγωνιστεί το Tesla Model X αλλά και το ηλεκτρικό SUV της Mercedes το Generation EQ concept.

Σύμφωνα με τον Scott Keogh, πρόεδρο της Audi Αμερικής, το νέο Q6 διαθέτει το ευρωπαϊκό στυλ που συνδυάζει το στυλ των σεντάν και sportsback που στο τέλος συνδυάστηκαν και έγιναν ένα SUV. Το αυτοκίνητο αναμένεται να βρίσκεται στις εκθέσεις της εταιρείας το 2018, θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Q5 και Q7 και με αυτό η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις των SUV της στις 600,000 με 700,000 αυτοκίνητα.

Η Audi θα στηρίξει το μέλλον της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και για τον λόγο αυτό θα ηλεκτρίσει το 25% της γκάμας της μέχρι το 2025, οπότε τα ηλεκτρικά SUV θα παίξουν σπουδαίο ρόλο στην γκάμα της. Έτσι, ενώ τα coupe, τα cabriolet και τα sportscars μπορεί να φέρουν κόσμο στις εκθέσεις της εταιρείας, τα SUV θα είναι τα οχήματα που θα ανεβάσουν επίπεδο την Audi.

Keywords
Τυχαία Θέματα