Πελάτης μήνυσε την BMW επειδή υποστηρίζει πως παραπλανά με το όνομα TwinPower Turbo

Η BMW έχει επιλέξει να ονομάσει αρκετούς κινητήρες της με το όνομα Twinpower Turbo, αλλά το όνομα αυτό, έχει οδηγήσει σε μια δικαστική διαμάχη. Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, το όνομα Twinpower Turbo μπερδεύει αρκετό κόσμο και όχι άδικα. Η ονομασία Twinpower Turbo αναφέρεται τόσο σε single-turbo, twin-scroll (για όποιον θέλει περισσότερες πληροφορίες

για τα twin-scroll turbo, μπορεί να ανατρέξει εδώ) κινητήρες όσο και σε twin-turbo κινητήρες. Με λίγα λόγια ο αριθμός των turbos δεν παίζει κανέναν ρόλο για το αν η μηχανή είναι Twinpower, αρκεί να υπάρχει τουλάχιστον ένα!

Η BMW Αμερικής έχει δεχτεί μια αγωγή από έναν δυσαρεστημένο πελάτη της, ο οποίος την κατηγορεί πως το όνομα εξαπατά τους ανθρώπους, προκαλώντας σε αυτούς σύγχυση, ότι ο Twinpower Turbo κινητήρας του αυτοκινήτου τους είναι twin-turbo. Το τμήμα marketing της BMW αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το όνομα Twinpower Turbo από το 2006, με τους εξακύλινδρους 3,0-λιτροους N54 κινητήρες της (2006-2008) να διαθέτουν όντως δύο τουρμπίνες, αλλά οι επόμενοι κινητήρες (N55) από το 2009 και έπειτα, διατήρησαν μόνο το όνομα και την ιπποδύναμη, μιας και διέθεταν μια twin scroll τουρμπίνα, λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης που προκαλούσαν τα διπλά turbo.

Τι είναι όμως η έννοια Twinpower Turbo για την BMW. Τρία πράγματα: Valvetronic, άμεσος ψεκασμός καυσίμου και υπερτροφοδότηση που μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά και για τα τρία σε αυτό το άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα