Μετά τα “barn finds” σειρά έχουν τα “tunnel finds”!

Σαν να μην έφταναν τα barn finds (κλασικά οχήματα παρατημένα για δεκαετίες μέσα σε αχυρώνες μέχρι κάποιος να ανακαλύψει) τώρα έχουμε και μία ακόμα πιο περίεργη κατηγορία οχημάτων. Εντάξει, μην είμαι υπερβολικός, δεν είναι ολόκληρη κατηγορία αλλά ένα μάλλον μεμονωμένο συμβάν αλλά όπως και να έχει.

Ο σταθμός Dingle, ήταν μέρος του Liverpool Overhead Railway. Άνοιξε το 1896 και το 1901, ήταν το μέρος όπου συνέβη μία τραγωδία. Εξαιτίας μίας φωτιάς, του γεγονότος πως ο σταθμός ήταν κατασκευασμένος από ξύλο και

του ότι οι άνθρωποι είναι περίεργοι, πολλές φορές εις βάρος της σωματικής τους ακεραιότητας, 6 άτομα έχασαν την ζωή τους. Ο σταθμός έκλεισε και ανακατασκευάστηκε με λιγότερο ξύλο και περισσότερο σίδερο. Έκτοτε, έχει επιζήσει από τους βομβαρδισμούς της Luftwaffe μέχρι και το 1956 οπότε και έκλεισε. Πωλήθηκε πρώτα σε έναν κατασκευαστή σκοινιών και στη συνέχεια σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Το κτίριο στην επιφάνεια κατεδαφίστηκε και έμεινε μόνο το τούνελ. Το 1977, η Roscoe Engineering ανέλαβε το μέρος μέχρι και το 2012… Εκείνη την χρονιά, μέρος του τούνελ έπεσε!

Το θέμα είναι πως η κατάρρευση του τούνελ, οδήγησε στην εύρεση των αυτοκινήτων που βλέπεις στις φωτογραφίες. Από Lotus Elite, μέχρι Fiat 130 Coupe. Από Morris Minor και AMC Pacer μέχρι Ford Anglia και Citroen HY. Τέλος, από Rover P5 3.5, μέχρι ένα μικρό σκαφίδιο… Τα πάντα υπάρχουν εκεί κάτω. Το τι κάνουν αυτά τα αυτοκίνητα εκεί κάτω παραμένει μυστήριο. Φήμες λένε πως κάποια από αυτά ήταν κρυμμένα επειδή ήταν κλεμμένα… Ποιος ξέρει… Για περισσότερες και καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες, μπορείς να ακολουθήσεις τον σύνδεσμο που ακολουθεί.

[Πηγή: Disused-stations.org Photos by: Dan Ciminera via Flickr]

Keywords
Τυχαία Θέματα