Η Τουρκία αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα του Saab 9-3

H Saab, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, είναι μία αστείρευτη πηγή ειδήσεων. Άφησε πίσω της την εποχή GM και αποκτήθηκε από την NEVS όμως αυτό δεν ήταν το τέλος του μαρτυρίου της αφού έπειτα από “πολλά” η τελευταία κατέληξε να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την Dongfeng. Τώρα, μαθαίνουμε ότι η NEVS πούλησε τα δικαιώματα του Saab 9-3 στην Τουρκία, η οποία θέλει να το κάνει το “εθνικό της αυτοκίνητο”.

Αγοράσαμε τα πνευματικά

δικαιώματα του Saab 9-3 αλλά όχι το όνομα του. Η μάρκα [που θα αναλάβει την εξέλιξη του μοντέλου] θα είναι Τούρκικη, όχι η Saab. Θα εξελίξουμε την τεχνολογία στην Τουρκία.

Δήλωσε ο Υπουργός Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Fikri Isik. Ο CEO της Saab, Mattias Bergman παρουσίασε 3 πρωτότυπα στους Τούρκους ενώ όπως αποκάλυψε, η Σουηδική εταιρία θα συνεργαστεί με το Scientific and Technological Research Council of Turkey (TUBITAK) και θα παρέχει κάποια εξαρτήματα και συστήματα για την παραγωγή του οχήματος. Η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών διήρκεσε περίπου 6 μήνες και το κόστος για τους Τούρκους ήταν “πολύ προσιτό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα