Η Peugeot-Citroen μας δείχνει τη νέα τεχνολογία για την καμπίνα των αυτοκινήτων της

Η PSA/Peugeot-Citroen έδωσε στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για μία νέα τεχνολογία που στόχο έχει την καταπολέμηση του άγχους και της κούρασης του οδηγού.

Η εταιρία ονομάζει τη νέα αυτή τεχνολογία “Chrysalide concept” και την περιγράφει ως “μία ολιστική προσέγγιση στην φυσική, κοινωνική και ψυχική ευημερία”. Χρησιμοποιεί μία κάμερα που τοποθετείται στο ταμπλό και “διαβάζει” τις εκφράσεις του προσώπου του οδηγού, ώστε το αυτοκίνητο να “ξέρει”

αν ο οδηγός είναι κουρασμένος, αγχωμένος ή εκνευρισμένος. Από τη στιγμή που το σύστημα ανιχνεύσει κάποιο από αυτά (ή κάποιο άλλο), ενεργοποιεί προγράμματα ήχου, εικόνας, αφής ή οσμής, ειδικά για τον οδηγό, ούτως ώστε να τον ηρεμήσει ή να τον ξυπνήσει.

Έπειτα, η Spatial Sound τεχνολογία, επεξεργάζεται τον ήχο ώστε να επικοινωνεί με τον οδηγό πιο καθαρά ενώ το ίδιο σύστημα, παράγει καλύτερης ποιότητας “τρισδιάστατη” μουσική. Τέλος, ο αέρας της καμπίνας καθαρίζεται χάρη σε ένα νέο σύστημα ελέγχου ρύπανσης που έχει δοκιμαστεί και πωλείται ήδη στο εξαιρετικά απαιτητικό σε αυτόν τον τομέα, περιβάλλον της Κίνας. Το Spatial Sound σύστημα και ο νέος έλεγχος ρύπανσης καμπίνας θα περάσουν στην παραγωγή το 2016. Το Chrysalide concept είναι μέχρι στιγμής άγνωστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα