Οι προμηθευτές λένε πως η General Motors είναι η χειρότερη εταιρία για να συνεργαστεί κάποιος

Ανάμεσα στους κατασκευαστές με ισχυρή παρουσία στις Η.Π.Α., η General Motors είναι ο χειρότερος για να εργαστεί κάποιος μαζί του. Αυτό δείχνει μία έρευνα σε προμηθευτές που έγινε από την Planning Perspectives Inc.

Η εταιρία με έδρα το Detroit, πήρε την τελευταία θέση, πίσω από 6 άλλους κατασκευαστές με μεγάλες επιχειρήσεις στην Αμερική. Οι προμηθευτές, απάντησαν πως είχαν προβλήματα εμπιστοσύνης, επικοινωνίας αλλά και προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων ενώ η GM ήταν η εταιρία με τις μικρότερες πιθανότητες να επιτρέψει

στους προμηθευτές να αυξήσουν τις τιμές τους, σε περίπτωση απρόσμενης αύξησης στην τιμή των πρώτων υλών. Κατά συνέπεια, το 55% των προμηθευτών αξιολόγησαν την σχέση τους με την GM ως “κακή έως πολύ κακή”.

Μπροστά από την GM, την 5η θέση κατέλαβε η Chrysler ενώ μπροστά και από αυτήν, ήταν η Ford. Ανησυχητικό για τους Αμερικάνους κατασκευαστές, είναι το γεγονός ότι τις 3 πρώτες θέσεις στην κατάταξη, κατέκτησαν Ιαπωνικές εταιρίες με 3η τη Nissan, 2η την Honda και 1η την Toyota.

Η PPI συμπεριέλαβε στην έρευνα της και κατασκευαστές όπως η Volkswagen, η BMW και η Mercedes-Benz αλλά το δείγμα είναι σημαντικά μικρότερο επειδή η παρουσία αυτών των εταιριών στις Η.Π.Α. (κατασκευαστικά μιλώντας) δεν είναι τόσο ισχυρή. Αν, ανεξαρτήτως δείγματος, τις βάζαμε στην κατάταξη, η Mercedes και η VW θα τοποθετούνταν κάτω από την GM ενώ η BMW θα ήταν 2η, πίσω από την Toyota.

Αν πιστεύεις πως αυτή η έρευνα δεν σημαίνει κάτι, θα πρέπει να αναθεωρήσεις αφού η σχέση του εκάστοτε προμηθευτή με τους κατασκευαστές, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη σειρά προτεραιότητας στην προμήθεια νέων τεχνολογιών, την τιμή πώλησης των εξαρτημάτων αλλά και το ποιος κατασκευαστής θα δουλέψει με τους καλύτερους μηχανικούς του προμηθευτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα