Η Mercedes αντικαθιστά τα ρομπότ με ανθρώπους!

Όλοι έχουμε ακούσει τις προβλέψεις για το πώς τα ρομπότ θα μας πάρουν τις δουλειές και αυτό μπορεί να αληθεύει για ορισμένες εργασίες. Όμως η πραγματικότητα της παραγωγής bespoke, πολυτελών οχημάτων, επιβάλλει προς το παρόν κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι, η Mercedes-Benz αντικαθιστά τα ρομπότ της γραμμής παραγωγής της S-Class, με ανθρώπους!

Τα ρομπότ δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον βαθμό εξατομίκευσης και τον αριθμό των εκδόσεων που έχουμε σήματα. Εξοικονομούμε χρήματα και προστατεύουμε το μέλλον μας με την πρόσληψη επιπλέον ανθρώπων.

Δήλωσε ο επικεφαλής παραγωγής

της Mercedes-Benz, Markus Schaefer, αναφερόμενος στην γραμμή παραγωγής της S-Class. Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι η ανακοίνωση της Γερμανικής εταιρίας συνέπεσε με την δημοσίευση μίας έρευνας από την International Federation of Robotics που λέει ότι περίπου 1.3 εκ. βιομηχανικά ρομπότ θα λειτουργούν στις γραμμές παραγωγής μέχρι το 2018. Μάλιστα, ο αριθμός των ρομπότ σημείωσε αύξηση της τάξης του 43% από το 2013, έως το 2014. Όμως, απ’ ότι φαίνεται, τα ρομπότ δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις πολυάριθμες επιλογές εξατομίκευσης που προσφέρονται σε κάποια μοντέλα. Υπάρχει ακόμα ελπίδα!

Keywords
Τυχαία Θέματα