Ένα τερατώδες Audi 200 Quattro Trans-Am πωλείται

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ήταν η Trans-Am. Μπορεί η χρυσή εποχή της δεκαετίας του ’70 να είχε περάσει αλλά η Trans-Am διέθετε ακόμα μεγάλο κοινό και εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα, ήταν το Audi 200 Quattro και ένα τέτοιο πωλείται έναντι αδιευκρίνιστου ποσού.

Με μήκος που έφτανε τα 5 μέτρα και πλάτος που ξεπερνούσε τα 2 μέτρα, το 200 Quattro

ήταν το μεγαλύτερο αγωνιστικό που είχε κατασκευάσει η Audi μέχρι τότε. Βασιζόταν στο πλαίσιο του αυτοκινήτου παραγωγής και κινούνταν από έναν υπερτροφοδοτούμενο πεντακύλινδρο βενζινοκινητήρα, αλλά οι ομοιότητες –πέρα από το αισθητικό κομμάτι– σταματούσαν εκεί.

Ο κινητήρας, χάρη στις πολλές μετατροπές που έγιναν, απέδιδε 510 άλογα και 530 Nm ροπής και συνδυαζόταν με ένα 6-τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης. Το βάρος του αυτοκινήτου περιοριζόταν λόγω κανονισμών στα 1.200 κιλά ενώ η ανάρτηση ήταν αρκετά “συμβατική”, με γόνατα McPherson εμπρός και διπλά ψαλίδια πίσω. Όσο για τους οδηγούς; Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που αγοράστηκε απευθείας από την Audi Sport στο Ingolstadt, πέρασε από τα χέρια του Hurley Haywood, του Hans-Joachim Stuck και του Walter Rohrl. Δυστυχώς, η αγγελία δεν συνοδεύεται από τιμή πώλησης αλλά είμαι σίγουρος ότι όποιος ενδιαφερθεί και ρωτήσει, θα μάθει ότι είναι αρκετά ψηλή. Έτσι είναι… αν θες να αγοράσεις ένα κομμάτι της ιστορίας και ένα supercool αγωνιστικό, πρέπει να το πληρώσεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Audi 200 Quattro Trans-Am,