Η Ferrari πατένταρε νέο σύστημα διεύθυνσης που βελτιώνει την απόκριση, αλλά όχι την αίσθηση του τιμονιού

20:22 7/8/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η Ferrari σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες πατένταρε μια νέα λύση για μια νέα ακριβέστερη ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης. Χρησιμοποιεί το hardware του ηλεκτρικού τιμονιού, αλλά μειώνει το εγγενής “σφάλμα μετάδοσης”, την μη αμεσότητα δηλαδή της ανταπόκριση από τους εμπρός τροχούς, των εντολών του οδηγού.

Επίσης, το σύστημα

έχει ως στόχο να μειώσει τις διακυμάνσεις στην προσπάθεια που απαιτείται για να στρίψει το τιμόνι μια μια συγκεκριμένη κίνηση. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν απαιτεί νέο hardware, καθώς μια αναβάθμιση του λογισμικού μπορεί να επιτρέψει το υπάρχον ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης να εξαλείψει τα “μπόσικα” και να εξομαλύνει τις δυνάμεις στρέψης που απαιτούνται.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει και μειονέκτημα, καθώς το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει ότι “η οδηγική αντίληψη από τον οδηγό, δεν είναι πάντοτε η βέλτιστη δυνατή.”

Με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα για να καταστεί πιο ακριβές το σύστημα διεύθυνσης είναι ότι ο οδηγός θα το αισθάνεται περίεργα, αν και αυτό όπως αναφέρεται είναι υποκειμενικό.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από μόνο του δεν είναι αρκετό για να τοποθετήσει η Ferrari το σύστημα στα μελλοντικά της μοντέλα, τουλάχιστον όχι χωρίς περαιτέρω εξέλιξη, ώστε να καταστήσει πιο φυσική η αίσθηση στον οδηγό.

Τέλος, από την ιταλική εταιρία δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε οποιαδήποτε μελλοντικό της προϊόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα