Έκθεση Γενεύης 2012: Ford Kuga 2013 [w/video]

01:53 6/3/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η Ford έφερε στη Γενεύη το νέο Kuga το οποίο πρόκειται για την ευρωπαϊκή έκδοση του Αμερικάνου Escape. Θέλοντας να γίνει το κορυφαίο αυτοκίνητο στη κατηγορία, το αυτοκίνητο βασίζεται στο πρωτότυπο Verterk και μηχανικά θα είναι διαθέσιμο με τον 2.0 TDCi diesel απόδοσης 140 και 163 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται προεραιτικά με το αυτόματο κιβώτιο Ford

Powershift. Το Kuga θα προσφέρει επίσης το βενζινοκινητήρα 1.6 EcoBoost.

Στιλιστικά διαθέτει αεροδυναμική σχεδίαση με νέα γρίλια, κεκλιμένη γραμμή οροφής, “σκαφτό” καπό και ζάντες 17″. Στο εσωτερικό έχουνε χρησιμοποιεί καλύτερης ποιότητας υλικά. Το πορτμπαγκάζ είναι χωρητικότητας 971 λίτρων και μπορεί να φτάσει έως τα 1.928 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μέσω μπουτόν. Από πλευράς τεχνολογιών διαθέτει το αυτόματο σύστημα που διαθέτει το Kuga και ανοίγει το πορτμπαγκάζ μόλις το πόδι του ιδιοκτήτη μπει κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα αλλά και τα MyFord Touch, Active Park Assist και BLIS (Blind Spot Information System).

Η προηγμένη πλατφόρμα συνδεσιμότητας, ενσωμάτωσης συσκευών και φωνητικών εντολών SYNC της Ford θα διατίθεται με το λανσάρισμα. Περιλαμβάνεται Emergency Assistance, που μόλις ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι ή διακοπεί η παροχή καυσίμου, με τη βοήθεια του ενσωματωμένου συστήματος εντοπισμού μέσω GPS και της Bluetooth συσκευής του χρήστη καλεί τις υπηρεσίες ανάγκης παρέχοντας και το GPS στίγμα στην τοπική γλώσσα ώστε να σπεύσουν άμεσα σε βοήθεια.

Το ευφυές AWD σύστημα του Kuga αξιολογεί έγκαιρα τις συνθήκες 20 φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμα του ματιού, προσαρμόζοντας την κατανομή ισχύος σε όλους τους τροχούς και πετυχαίνοντας το βέλτιστο μίγμα ακρίβειας και πρόσφυσης. Η οδική συμπεριφορά και ο έλεγχος στις στροφές βελτιώνονται με την προσθήκη του συστήματος Torque Vectoring Control (TVC) που είδαμε για πρώτη φορά στο νέο Focus.

Το Kuga ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική One Ford σαν ένα παγκόσμιο όχημα που πωλείται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Β. Αμερικής όπου κυκλοφορεί με το όνομα Escape. Ένα από τα δέκα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται από την ίδια πλατφόρμα C (όπως και το νέο Ford Focus), το Kuga αναμένεται στις εκθέσεις των Ευρωπαίων εμπόρων στα τέλη του 2012.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα