HRT F112

22:33 5/3/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η HRT είναι η τελευταία ομάδα που παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο για τη φετινή χρονιά. Η F112 έχει, ίσως, τον πιο απλοϊκό σχεδιασμό, όπως μας έχει συνηθίσει συνέβαινε και τις δύο προηγούμενες χρονιές. Όπως έγινε και στην περίπτωση της Marussia MR01, η F112 δεν κατάφερε να γράψει αγωνιστικά χιλιόμετρα στις τελευταίες δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν. Η μικρή ισπανική ομάδα έκανε κάποιους γύρους στο Circuit de Catalunya, όμως ήταν για το shakedown, έτσι τα ελαστικά της Pirelli ήταν

ειδικά για τέτοιους σκοπούς, κάτι που σημαίνει ότι τα δεδομένα που πήραν οι τεχνικοί της Hispania δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αξιόπιστα.

Αν και οι φωτογραφίες από την F112 δε μας επιτρέπουν να δούμε το 100% του μονοθεσίου, θα κάνουμε μια προσπάθεια, ώστε να εντοπίσουμε τις αλλαγές σε σχέση με την περσινή F111. Το πρώτο που βλέπουμε είναι ότι το ρύγχος έχει το “σκαλοπατάκι”, το οποίο είναι το πιο “ήπιο” που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Επίσης, το ρύγχος είναι πιο ψηλό σε σχέση με το περσινό, με στόχο ν’ αυξηθούν οι ποσότητες αέρα που φτάνουν στο πίσω μέρος, ώστε ν’ αυξηθούν τα ποσοστά κάθετης δύναμης που παράγονται από την περιοχή εκείνη.

Η εμπρός αεροτομή είναι διαφορετική από την περσινή, ενώ έχει πιο απλό σχεδιασμό, με λιγότερα στελέχη, με τα endplates να έχουν παραμείνει ίδια. Η εμπρός ανάρτηση είναι γεωμετρίας push-rod, με τους εμπρός αεραγωγούς των φρένων να είναι μεγαλύτεροι απ’ ό,τι το 2011.

Πηγαίνοντας λίγο πιο πίσω, τα pod wings είναι ίδια με τα περσινά, ενώ δε φαίνεται να υπάρχουν barge boards! Τα στηρίγματα των καθρεφτών είναι πιο κοντά, και απ’ όσο μπορούμε να δούμε ελαφρώς επανασχεδιασμένες είναι οι εισαγωγές αέρα για τα ψυγεία.

Η απουσία του “shark fin” στο κάλυμμα του κινητήρα (Cosworth CA2012) είναι χαρακτηριστική. Αλλαγμένη είναι και η πίσω ανάρτηση, όπου είναι, πλέον, γεωμετρίας pull-rod. Έτσι, και τα 12 νέα μονοθέσια έχουν pull-rod πίσω ανάρτηση.

Αλλαγή παρατηρείται και στους αεραγωγούς των πίσω φρένων, και οι εξατμίσεις είναι σύμφωνες με τη θέση που ορίζουν οι κανονισμοί της FIA. Η πίσω πτέρυγα είναι ίδια με την περσινή. Όπως η Marussia, έτσι και η HRT, έχει διαφορετικό χρωματισμό, με το λευκό χρώμα να συνοδεύεται από χρυσές και μπορντό λεπτομέρειες. Για φέτος, τ’ οδηγικό δίδυμο της μικρής ισπανικής ομάδας αποτελούν οι Pedro de la Rosa και Narain Karthikeyan.
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα