Έκθεση Γενεύης 2012: Mercedes A-Class 2013 [w/video]

00:03 6/3/2012 - Πηγή: AutoBlog

Μετά την μεσημεριανή διαρροή, η Mercedes παρουσίασε την ολοκαίνουργια A-Class η οποία θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της από τον Σεπτέμβριο. Η Mercedes αφήνει πίσω την MPV σχεδίαση των προηγούμενων δύο γενιών και πλέον η A-Class είναι πλέον ένα hatchback. To μοντέλο παραγωγής διατηρεί την βασική σχεδιαστική φιλοσοφία του πρωτότυπου Class-A έχοντας αεροδυναμικό συντελεστή 0.26 Cd. Το εσωτερικό της νέας A-Class είναι παρόμοιο

με αυτό της νέας B-Class και δανείζεται πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Class-A, χρησιμοποιώντας υλικά καλύτερης ποιότητας από αυτά της τωρινής C-Class. Είναι περισσότερο μοντέρνο με ρετρό στοιχεία με τους κεντρικούς αεραγωγούς και την κεντρική οθόνη να εξακολουθούν να έχουν το σχήμα αυτών του πρωτότυπου Class-A.

Επίσης η Mercedes ανακοίνωσε και το σύστημα ψυχαγωγίας της A-Class, συνεργάζεται και με το iPhone του οδηγού μέσω της εφαρμογής “Digital DriveStyle App” αλλά και του συστήματος “Drive Kit Plus for the Apple iPhone” το οποίο στην ουσία ενσωματώνει της λειτουργίες του iPhone, ακόμη και το Siri, στην νέα A-Class.

Έχει διαστάσεις 4.292 mm μήκος, 1.780 mm πλάτος και 1.433 mm ύψος. Είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις Urban, Style και AMG Sport με την τελευταία να διαθέτει κόκκινα διακοσμητικά, νέο μπροστά άξονα, νέα ανάρτηση και ζάντες 18″.

Κάτω από καπό υπάρχει ένας 1.600αρης και ένας 2.0-λιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας απόδοσης 115 ίππων στην έκδοση A 180, 156 ίππων στην έκδοση A 200 και 211 ίππων στην A 250 ίππων. O 1.600αρης κινητήρας διαθέτει το νέο σύστημα CAMTRONIC το οποίο ρυθμίζει τη βύθιση των βαλβίδων εισαγωγής που περιορίζει την ποσότητα του φρέσκου αέρα ώστε να μειώνει την κατανάλωση.

Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, η έκδοση A 180 CDI αποδίδει 109 άλογα με 250 Nm ροπής, η A 200 CDI 136 άλογα με 300 Nm ροπής και τέλος η A 220 CDI φορά τον 2.2-λίτρων κινητήρα απόδοσης 170 ίππων με 350 Nm ροπής.

Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν το σύστημα ECO Start/Stop είτε συνδυάζονται με το 6-τάχυτο μηχανικό είτε με το 7G-DCT διπλού συμπλέκτη. Από πλευράς ασφαλείας στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα ενημέρωσης πρόσκρουσης με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος Brake Assist. Το σύστημα μπορεί να συνεργαστεί με το PRE-SAFE το οποίο βρίσκεται τον επιπλέον εξοπλισμό και ενεργοποιεί αυτόματα τις ζώνες ασφαλείας και κλείνει τα παράθυρα, μόλις ανιχνεύει ότι επίκειται ατύχημα. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα