Δοκιμές στο Φιοράνο με τη Sauber, η De Silvestro [Ανανεωμένο w/video]

Η 25-χρονη Simona De Silvestro έκανε τις πρώτες της δοκιμές με μονοθέσιο F1 και πιο συγκεκριμένα με μία Sauber C31, εχθές στην πίστα του Fiorano.

Η Simona De Silvestro είναι οδηγός στα IndyCars και πιο συγκεκριμένα της εταιρείας KV Racing Technology, στην οποία έχει για team-mate τον παλιό γνώριμο μας από την F1, Γάλλο οδηγό Sebastian Bourdais. H De Silvestro τρέχει

τέσσερα χρόνια στο πρωτάθλημα των IndyCars με καλύτερο τερματισμό τη δεύτερη θέση, στο περσινό αγώνα του Χιούστον.

H Silvestro από την αρχή της χρονιάς βρίσκεται στους κόλπους της ομάδας της Sauber ως μία μελλοντική οδηγός και στο πλαίσιο αυτού, η ομάδα της Sauber έκανε αυτές τις δοκιμές.

Η Ελβετίδα οδηγός αγώνων κατάφερε να ολοκληρώσει 112 γύρους στην πίστα του Fiorano και έπειτα δήλωσε:

Αν και είναι πολύ ιδιαίτερο να οδηγείς ένα μονοθέσιο της F1, παρόλα αυτά δεν ήμουν πολύ αγχωμένη το πρωί. Ήμουν επικεντρωμένη στη δουλειά που έπρεπε να κάνω. Όμως, μετά την ολοκλήρωση του αναγνωριστικού γύρου, κατάλαβα, ότι αυτός ήταν ο πρώτος μου γύρος με ένα μονοθέσιο και ότι αυτό ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο, ήταν η κάθετη δύναμη του μονοθεσίου, αλλά και το φρενάρισμα. Όταν έκανα τον πρώτο μου γύρο τα φρένα ήταν κρύα, αλλά ακόμη και τότε η επιβράδυνση ήταν πέρα ​​από αυτό που είχα βιώσει πριν. Οι δυνάμεις G είναι σημαντικά υψηλότερες σε σύγκριση με αυτές που δεχόμαστε στα IndyCar.

Σε γενικές γραμμές , είμαι ικανοποιημένη με την πρώτη μου μέρα σε ένα μονοθέσιο της F1. Επικεντρώθηκα κυρίως στην κατανόηση των ελαστικών και πως να μάθω να παίρνω το καλύτερο από αυτά. Ακόμα και με κάθε έξοδο που είχα, έμαθα περισσότερα για τη συμπεριφορά του μονοθεσίου και τώρα μπορώ να αισθανθώ καλύτερα μέσα σε αυτό και να αξιοποιήσω καλύτερα τις δυνατότητές του.

Σωματικά νιώθω πολύ καλά, πράγμα που είναι σίγουρα αποτέλεσμα της προετοιμασίας μου τους τελευταίους μήνες. Έχω κάνει σκληρή προπόνηση και αυτή απέδωσε καρπούς. Το συναίσθημα που έχεις όταν οδηγείς ένα μονοθέσιο της F1, είναι απλά φοβερό.

Η De Silvestro θα κάνει και άλλες δοκιμές μέσα στο 2014 με τη Sauber, καθώς έχει ως στόχο να βρεθεί στο grid της Formula 1 το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα