Δεν άρεσαν τα νέα ελαστικά στον Hamilton

21:17 8/7/2013 - Πηγή: AutoBlog

Παρά τις 3 pole position μέχρι στιγμής φέτος για τον Lewis Hamilton, η νίκη δεν έχει έρθει ακόμα για τον Βρετανό, λόγω της έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού τής W04, αλλά και λόγω ατυχίας στο Silverstone, με το κλαταρισμένο ελαστικό να του κοστίζει μια σχεδόν σίγουρη νίκη. Στη Γερμανία, τα πράγματα έγιναν ως συνήθως: το Σάββατο, η Mercedes ήταν πολύ ανταγωνιστική, και

ακόμα pole ήρθε για τους Γερμανούς, αλλά, την Κυριακή, ο ρυθμός δεν ήταν καλός, και το μόνο που κατάφεραν να κάνουν ήταν η 5η θέση.

Σύμφωνα με τον 28χρονο, τα νέα ελαστικά αλλάζουν τα δεδομένα που είχε η ομάδα του, ενώ τονίζει πως δεν του άρεσε ιδιαίτερα η συμπεριφορά τού μονοθεσίου με τα νέα ελαστικά.

Δεν έχω να πω κάτι θετικό γι’ αυτά τα ελαστικά. Δεν είχαμε κλαταρίσματα το Σαββατοκύριακο, αλλά δε μου άρεσαν ιδιαίτερα αυτά τα ελαστικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δυσκολευόμαστε τόσο πολύ μ’ αυτά, αλλά έχει είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Το μόνο θετικό είναι ότι πήραμε κάποιους βαθμούς.

Είναι κρίμα, γιατί η ομάδα δουλεύει τόσο σκληρά και κάνει τόσο καλή δουλειά. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε ένα καλό μονοθέσιο, αλλά, για κάποιο λόγο, δε φαίνεται να δουλεύει μ’ αυτά τα ελαστικά. Αλλά, όλοι οι άλλοι τα καταφέρνουν, έτσι πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά.

Επιπλέον, ο Πρωταθλητής τού 2008 παραδέχεται ότι το μονοθέσιό του είναι κάκιστο στην οδήγηση με βαρύ φορτίο καυσίμου, ενώ γίνεται διαφορετικό προς το τέλος τού αγώνα, όταν τα καύσιμα είναι πολύ λιγότερα και το μονοθέσιο αλλάζει συμπεριφορά.

Το αυτοκίνητο είναι σκέτη καταστροφή με πολλά καύσιμα. Πάντα είναι ένα σοκ όταν ο αγώνας εξελίσσεται άσχημα. Ποτέ δεν περιμένεις να είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Το μονοθέσιο ξαφνικά αρχίζει να βρίσκει ρυθμό στο τέλος, αλλά αυτό είναι πολύ απογοητευτικό. Αν δεν μπορείς να περάσεις μια Sauber, ξέρεις ότι έχεις πρόβλημα, ειδικά όταν είσαι πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορος στις κατατακτήριες.

Δεν σκέφτομαι το πρωτάθλημα τώρα. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη, ειδικά ότι ο Sebastian είναι κοντά στους 60 βαθμούς μακριά. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε καλύτερη τύχη στον επόμενο αγώνα, αλλά, προς το παρόν, μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά.

Το κακό για τη Mercedes είναι ότι δε θα πάρει μέρος στις δοκιμές νέων οδηγών, στις 17-19 Ιουλίου, εκεί που οι ομάδες μπορούν να τρέξουν με τους οδηγούς αγώνα, ύστερα από τα όσα έγιναν στο Silverstone και την ειδική άδεια που πήρε από τη FIA. Έτσι, οι Γερμανοί το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι ν’ αναλύσουν τα δεδομένα που έχουν από το Γερμανικό Grand Prix, εν όψει Ουγγαρίας, εκεί που η Pirelli θα διαθέσει τη μέση και τη σκληρή γόμα στις ομάδες, κάτι που σίγουρα αρέσει στο Brackley, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών που, λογικά, θα επικρατούν στο Hungaroring.

[Πηγή: BBC Sport, Apex]

Keywords
Τυχαία Θέματα