Η Mercedes ζητά από τη FIA να πάρει μέρος στις δοκιμές νέων οδηγών

20:08 8/7/2013 - Πηγή: AutoBlog

Το σκάνδαλο με τις ιδιωτικές δοκιμές τής Mercedes με την Pirelli έχει λήξει, με τη γερμανική ομάδα να πέφτει στα μαλακά, καθώς τιμωρήθηκε μ’ επίπληξη και με αποκλεισμό από τις δοκιμές νέων οδηγών που θα γίνουν στο Silverstone, στις 17-19 Ιουλίου. Μετά από τα 4 κλαταρίσματα, όμως, που είχαμε στο Βρετανικό Grand Prix, η FIA επέτρεψε

στις ομάδες να τρέξουν με τους κανονικούς τους οδηγούς.

Η Mercedes τώρα ζητά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να πάρει και αυτή μέρος σ’ αυτές τις δοκιμές, φυσικά επικαλούμενη το θέμα με την ασφάλεια των οδηγών, αν και όλοι καταλαβαίνουμε ότι θέλει δεδομένα για τα νέα ελαστικά, ειδικά ύστερα από το Γερμανικό Grand Prix, που ο αγωνιστικός ρυθμός τής W04 δεν ήταν αυτός που θα έπρεπε.

Ο Toto Wolff, Εκτελεστικός Διευθυντής τής γερμανικής ομάδας, τονίζει πως η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό, έτσι θα πρέπει να είναι το ίδιο για όλους.

Όταν πρόκειται για την ασφάλεια, θα ήταν καλό αν όλες οι ομάδες μπορούσαν να δουλέψουν με τα νέα ελαστικά στα μονοθέσιά τους. Αλλά, είναι στο χέρι τής FIA ν’ αποφασίσει. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για τη FIA, και είμαι σίγουρος ότι θα είναι το ίδιο για όλους.

Από την άλλη, την ίδια αισιοδοξία δεν έχει ο Πρόεδρος της ομάδας, Ross Brawn, που παραδέχεται ότι μόνο σε μία τέταρτη μέρα δοκιμών θα μπορούσαν να πάρουν μέρος.

Αν υπήρχε επέκταση για μία τέταρτη μέρα, τότε θα είχαμε το επιχείρημα της τέταρτης ημέρας. Η ποινή μας αφορά αυτές τις 3 ημέρες. Δεν έχω ακούσει τα τελευταία νέα με το τι θα κάνουν οι ομάδες με τους οδηγούς τους, και φαίνεται πως θα υπάρχουν διάφορες επιλογές. Σίγουρα, δε θα μπορέσουμε να πάρουμε μέρος στις 3 αυτές μέρες και δε φαίνεται πως θα πάρουμε μία επέκταση.

[Πηγή: AutoSport]

Keywords
Τυχαία Θέματα