Αβέβαιο το μέλλον για το Chrysler 200 και Dodge Dart

Οι πωλήσεις των σεντάν περνούν δύσκολες μέρες μιας και οι καταναλωτές έχουν αλλάξει συνήθειες και στρέφονται στα crossovers. Τέτοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η FCA, μιας και οι πωλήσεις του Chrysler 200 και Dodge Dart είναι απογοητευτικές.

Ήδη από την αρχή του χρόνου, ο Sergio Marchionne δήλωσε πως αυτά τα δύο αυτοκίνητα θα καταργηθούν σταδιακά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τρεις μήνες αργότερα, ο ίδιος το ξανασκέφτηκε και ξεκίνησε τις επαφές με άλλες εταιρείες για να συνεργαστούν για την δημιουργία των επόμενων γενιών του Chrysler 200

και Dart, με στόχο τα νέα αυτοκίνητα να κατασκευάζονται στα εργοστάσια της άλλης εταιρείας.

Οι συζητήσεις με άλλες εταιρείες ναυάγησαν και πλέον, το μέλλον των Chrysler 200 και Dart είναι αβέβαιο περιμένοντας την ανακοίνωση με την τελική ημερομηνία διακοπής της παραγωγής τους. Η FCA έχει ξεκινήσει την αναβάθμιση των εργοστάσιων της Jeep στην Αμερική, εκεί δηλαδή που κατασκευάζονται τα δύο αυτά μοντέλα, και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το Dart θα σταματήσει να παράγεται τον Σεπτέμβριο και το Chrysler 200 στα τέλη Δεκεμβρίου.

Μέχρι την 1η Ιουλίου, η FCA είχε 16.056 απούλητα Dart και 27.195 απούλητα Chrysler 200. Οι ειδικοί λένε ότι τα δύο αυτά σεντάν πωλούνται με χαμηλά περιθώρια κέρδους και καταργώντας τα, δεν επηρεάζονται τα μηναία κέρδη των εμπόρων της FCA.

Keywords
Τυχαία Θέματα