Αυτό το όχημα καταναλώνει 0,009 λίτρα καυσίμου στα 100 χλμ

12:50 2/8/2016 - Πηγή: AutoBlog

Κι όμως είναι δυνατό, τα νούμερα στον τίτλο είναι πραγματικά και αντιστοιχούν σε 10.956 χλμ με ένα μόνο λίτρο βενζίνης 95 οκτανίων. Το ηλεκτρικό όχημα κατασκευάστηκε από ομάδα φοιτητών του Τεχνικού Πανεπιστήμιου του Μονάχου και αποτελεί το αυτοκίνητο με τη μικρότερη κατανάλωση καυσίμου παγκοσμίως.

Το TUfast eLi14 είναι ένα μικρό μονοθέσιο τρίκυκλο, με αεροδυναμικό σχεδιασμό και σχεδόν οριζόντια θέση οδήγησης. Το αρχικό μοντέλο δημιουργήθηκε

πριν δύο χρόνια στα πλαίσια του διαγωνισμού Shell Eco Marathon, ενώ για την επίτευξη του ρεκόρ, η ομάδα βελτίωσε τα πηνία, άλλαξε την τοποθέτηση των μαγνητών του ηλεκτρικού κινητήρα και αντικατέστησε τους αρχικούς τροχούς με νέους πιο αποδοτικούς.

Στην πρώτη δοκιμή, στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Audi, σημειώθηκε κατανάλωση ενέργειας 1.142 χλμ/kWh και καθώς η ομάδα συνέχισε την εξέλιξη, κατάφερε να μειώσει την κατανάλωση στα 1.232 χλμ/kWh. Η κατανάλωση αυτή, σε πιο “γήινες” μονάδες, ισοδυναμεί με 0,009 λίτρα/100 χλμ ή αλλιώς, μιλώντας θεωρητικά, το όχημα θα κάψει ένα λίτρο καυσίμου διανύοντας απόσταση 10.956 χλμ.

Η “σκληρή” δουλειά των φοιτητών απέδωσε καρπούς, μετά από ένα χρόνο προετοιμασίας, καθώς το όχημα κατέλαβε θέση στο βιβλίο Γκίνες, ως το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό όχημα.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα