VW Golf GTI Clubsport. Οι τιμές του στην Ελλάδα

Διαθέσιμο πλέον είναι στην Ελλάδα το VW Golf GTI Clubsport, η επετειακή έκδοση του Golf GTI για τα 40 χρόνια του, που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο δίλιτρος, turbo κινητήρας, αποδίδει πλέον 265 άλογα, χωρίζοντας την “απόσταση” ανάμεσα στο Golf

GTI Performance των 230 ίππων και το Golf R των 300 ίππων ακριβώς στη μέση. Επιπλέον, ο κινητήρας είναι εξοπλισμένος με λειτουργία boost που αυξάνει την μέγιστη ιπποδύναμη στα 290 άλογα για 10 δευτερόλεπτα.

Εμφανισιακά, οι αλλαγές είναι διακριτικές, αλλά σημαντικές. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ολοκαίνουριος όπως και τα side skirts, η πίσω αεροτομή και ο διαχύτης. Νέας σχεδίασης είναι οι σφυρήλατες ζάντες 18″ και 19″, οι απολήξεις των εξατμίσεων έχουν μεγαλώσει, τα πίσω LED φωτιστικά σώματα είναι σκουρόχρωμα, τα παράθυρα είναι φιμέ και στο εσωτερικό συναντάμε σπορ bucket καθίσματα με δέρμα/Alcantara και ύφασμα, με το τιμόνι να έχει επενδυθεί με Alcantara.

Η Volkswagen λέει ότι όλα αυτά τα στοιχεία σχεδιάστηκαν με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αύξηση των επιδόσεων του GTI. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,9 δευτερόλεπτα με το DSG (6 με το μηχανικό) με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 249 χλμ/ώρα με το DSG και τα 250 χλμ/ώρα με το χειροκίνητο. Η μέση κατανάλωση του ανέρχεται στα 6,9 λίτρα και οι εκπομπές CO2 στα 160 γρ/χλμ με το 6αρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ με το DSG τα αντίστοιχα νούμερα είναι 6,7 λίτρα/100 χλμ και 155 γρ/χλμ CO2.

Στην Ελλάδα ξεκινά από τις 34.950 ευρώ και φτάνει στις 37.950 ευρώ μιας και διατίθεται με 3-θυρο & 5-θυρο αμάξωμα, με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6 σχέσεων. Το Golf GTI Clubsport διαθέτει, μεταξύ άλλων, στον βασικό εξοπλισμό:

Ζάντες αλουμινίου 18΄΄ Belvedere, με ελαστικά 225/40 R 18Διπλή πίσω αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος και μαύρο γυαλιστερό χρώμαΣκούρα (65%), θερμομονωτικά κρύσταλλα στις πίσω πόρτες και το πίσω παρμπρίζΑυτοκόλλητο CLUBSPORT στις πόρτες και τα πίσω φτεράMotorsport καθίσματα με επένδυση σε συνδυασμό ύφασμα/Alcantara και λογότυπο GTIΠολυλειτουργικό σπορ τιμόνι GTI και βάση επιλογέα ταχυτήτων με επένδυση Alcantara και κόκκινες ραφέςΕπένδυση Alcantara στο εσωτερικό των θυρώνΗλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό εμπρόςΣύστημα διεύθυνσης Progressive SteeringComposition Media με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5’’Αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης πίσω με ηχητική ειδοποίησηΔαγκάνες φρένων σε κόκκινο χρώμα, εμπρός με λογότυπο GTIΈκδοσηΑνώτατη Προτεινόμενη Λιανική Τιμή ΠώλησηςGOLF GTI CLUBSPORT 265PS 3D€ 34.950GOLF GTI CLUBSPORT 265PS 5D€ 36.100GOLF GTI CLUBSPORT 265PS DSG6 3D€ 36.800GOLF GTI CLUBSPORT 265PS DSG6 5D€ 37.950

Εσύ έχεις την δυνατότητα να το δεις από κοντά στο περίπτερο της Volkswagen στην Έκθεση Αυτοκινήτου “Αυτοκίνηση 2016” που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό (πρώην Δυτικός Αερολιμένας Αθηνών), το διάστημα 22 – 30 Οκτωβρίου 2016.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Δελτίο Τύπου

ΝΕA ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣH GTI CLUBSPORT

Η Kosmocar – Volkswagen ανακοινώνει την έναρξη διάθεσης της νέας κορυφαίας έκδοσης του Golf, GTI CLUBSPORT.

40 χρόνια GTI! – Επετειακή έκδοση GTI Clubsport

Η Volkswagen γιορτάζει τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το λανσάρισμα του Golf GTI. Το πρώτο Golf GTI κυκλοφόρησε το 1976. Άμεσο, γρήγορο, με ελαφρύ αμάξωμα και προκλητική σχεδίαση, το GTI άλλαξε τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δημιουργώντας μία νέα κατηγορία, των compact sport αυτοκινήτων. Για 40 χρόνια, με 7 γενιές GTI & περισσότερους από 2.000.000 ιδιοκτήτες, γράφει ιστορία με την επιτυχία του και παραμένει σημείο αναφοράς στην κατηγορία.

Το Golf GTI Clubsport αποτελεί το πιο ισχυρό GTI μαζικής παραγωγής μέχρι σήμερα: 2.0 TSI κινητήρας 265PS/195kw ενώ με λειτουργία overboost αποδίδει 290PS/213kw για 10 δευτερόλεπτα. Με βέλτιστη αεροδυναμική, χάρη στο splitter του εμπρός προφυλακτήρα σε συνδυασμό με τις πλευρικές ποδιές και την πίσω αεροτομή, χαρίζει συναρπαστικές επιδόσεις και επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 6,3 sec.

Εξωτερική σχεδίαση

Η εμβληματική σχεδίαση GTI, με τη χαρακτηριστική κυψελωτή μάσκα, διαφοροποιείται στο GTI Clubsport με νέα, αποκλειστικής σχεδίασης στοιχεία. Νέας σχεδίασης εμπρός προφυλακτήρας με μεγάλους αεραγωγούς, διπλή πίσω αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος και μαύρο γυαλιστερό χρώμα, νέας σχεδίασης πίσω διαχύτης με διπλή απόληξη εξάτμισης αριστερά και δεξιά, τονισμένα πλευρικά μαρσπιέ και μαύρη διακοσμητική λωρίδα με λογότυπο Clubsport αναδεικνύουν το σπορ DNA και τον επετειακό χαρακτήρα της έκδοσης.

Οι ζάντες αλουμινίου 18″, οι καθρέπτες σε μαύρο χρώμα και τα σκούρα πίσω κρύσταλλα ολοκληρώνουν τον σπορ σχεδιασμό.

Εσωτερική σχεδίαση

Η σχεδιαστική διαφοροποίηση και ο δυναμικός χαρακτήρας της έκδοσης είναι εμφανή στοιχεία και στο εσωτερικό. Τα Motorsport καθίσματα επενδύονται με ύφασμα GTI ClubSport και Alcantara. Πρόσθετα στοιχεία αποκλειστικής σχεδίασης, οι επενδύσεις Alcantara στο τιμόνι, στη βάση του επιλογέα ταχυτήτων και στο εσωτερικό των θυρών και οι χαρακτηριστικές κόκκινες ραφές στις ζώνες ασφαλείας, συμπληρώνουν τον εκλεπτυσμένο σπορ εσωτερικό διάκοσμο.

Εκδόσεις – Βασικός εξοπλισμός

Το Golf GTI Clubsport 2.0 TSI BlueMotion Technology 265PS διατίθεται με 3-θυρο & 5-θυρο αμάξωμα, με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6 σχέσεων.

Το Golf GTI Clubsport διαθέτει, μεταξύ άλλων, στον βασικό εξοπλισμό:

Ζάντες αλουμινίου 18΄΄ Belvedere, με ελαστικά 225/40 R 18Διπλή πίσω αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος και μαύρο γυαλιστερό χρώμαΣκούρα (65%), θερμομονωτικά κρύσταλλα στις πίσω πόρτες και το πίσω παρμπρίζΑυτοκόλλητο CLUBSPORT στις πόρτες και τα πίσω φτεράMotorsport καθίσματα με επένδυση σε συνδυασμό ύφασμα/Alcantara και λογότυπο GTIΠολυλειτουργικό σπορ τιμόνι GTI και βάση επιλογέα ταχυτήτων με επένδυση Alcantara και κόκκινες ραφέςΕπένδυση Alcantara στο εσωτερικό των θυρώνΗλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό εμπρόςΣύστημα διεύθυνσης Progressive SteeringComposition Media με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5’’Αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης πίσω με ηχητική ειδοποίησηΔαγκάνες φρένων σε κόκκινο χρώμα, εμπρός με λογότυπο GTI

Λιανικές τιμές πώλησης

Οι Λιανικές Τιμές Πώλησης του Golf GTI Clubsport είναι:

Κωδικός μοντέλουΈκδοσηΑνώτατη Προτεινόμενη

Λιανική Τιμή ΠώλησηςΒενζίνη5G19ZXGOLF GTI CLUBSPORT 265PS 3D€ 34.9505G19ZXGOLF GTI CLUBSPORT 265PS 5D€ 36.1005G19ZYGOLF GTI CLUBSPORT 265PS DSG6 3D€ 36.8005G19ZYGOLF GTI CLUBSPORT 265PS DSG6 5D€ 37.950

To Golf GTI Clubsport θα δώσει το παρόν, σε πρώτη Πανελλήνια παρουσίαση, στο περίπτερο της Volkswagen στην Έκθεση Αυτοκινήτου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2016», που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό (πρώην Δυτικός Αερολιμένας Αθηνών), το διάστημα 22 – 30 Οκτωβρίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα