H Eterniti αναβάθμισε την Hemera

Η Eterniti Motors στη Φρανκφούρτη παρουσίασε το Hemera Concept, το πολυτελές SUV που ετοίμασε. Η Eterniti το ονομάζει ως το πρώτο υπερπολυτελές SUV του κόσμου το οποίο θα έχει πίσω καμπίνα παρόμοια με μιας λιμουζίνας, αφού θα διαθέτει δύο ανακλινόμενα καθίσματα, iPads, ψυγείο, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς έτσι ώστε να σου προσφέρει την απόλυτη πολυτέλεια. Βασίζεται πάνω στο σασί της Porsche Cayenne
το οποίο έχει δεχτεί μερικές βελτιώσεις, με το σώμα του να έχει πολλά carbon μέρη έτσι ώστε να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις. Η τιμή του ξεκινά από τις £150.000 (€171.000) με τις πρώτες παραδώσεις να γίνονται μέσα στο 2012.

Επειδή όμως η εταιρία άκουσε πολλά σχετικά με τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, αφού δεν είναι τίποτα από μια βελτιωμένη Cayenne, αποφάσισε το μοντέλο παραγωγής να αποκτήσει μια διαφορετική εξωτερική σχεδίαση με νέο μπροστά προφυλακτήρα και νέα φωτιστικά σώματα, κάνοντας το έτσι να διαφοροποιείται κάπως από την Cayenne.

Μηχανικά θα φορά τον V8 twin-turbo 4.8-λίτρων που θα αποδίδει κοντά 620 άλογα με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4.5 δευτ με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα.

Επικεφαλής μηχανικός είναι ο Alastair Macqueen, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη της Jaguar XJ220, ενώ έχει κερδίσει τον 24-ωρο αγώνα του Le Mans τόσο με την Jaguar όσο και με την Bentley. Στην ομάδα της Eterniti, υπάρχει επίσης ο πρώην οδηγός της F1, Johnny Herbert, ο οποίος θα έχει ενεργό συμμετοχή στην ανάπτυξη των οχημάτων της ενώ παράλληλα θα είναι και πρεσβευτής της φίρμας.

Η έκδοση παραγωγής, αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο στην έκθεση του Πεκίνου. Το αυτοκίνητο Θα έχει τριετή εγγύηση και η τιμή θα περιλαμβάνει και την υπηρεσία flying doctor” service. Η Eterniti  Motors αναφέρει ότι προσδοκά να πουλήσει 30 μονάδες μέσα στο 2012 ενώ θα ανοίξει και αντιπροσωπεία στο Λονδίνο.

Τέλος η εταιρία μας θυμίζει και ότι ετοιμάζει και ένα supercar, δίνοντας πάλι τα σκίτσα του, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφέρει τίποτα περισσότερο γι’αυτό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα