H Citroen εξετάζει να αλλάξει ονοματολογία στα μοντέλα της

Η CEO της Citroen, Linda Jackson, θέλοντας το όνομα κάθε μοντέλου της εταιρίας να αντικατοπτρίζει καλύτερα το τύπο του αυτοκινήτου, ξεκίνησε μια έρευνα που θα αναλύει τη πιθανότητα υιοθέτησης μιας νέας ονοματολογίας. Επιπλέον, τα ονόματα της ανανεωμένης γκάμας θα πρέπει να ξεχωρίζουν ακόμα περισσότερο από αυτά της DS, που πλέον πορεύεται ανεξάρτητη και χωρίς τα σήματα του λοχία.

Τη παραπάνω είδηση επιβεβαίωσε και ένας εκπρόσωπος της Citroen, λέγοντας ότι αναλύουν τις προοπτικές δημιουργίας νέων ονομάτων, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Τέλος, σύμφωνα με αναλυτή του IHS Automotive η Citroen είναι πολύ πιθανό να κρατήσει το όνομα “Picasso” και “Cactus”, καθώς είναι αρκετά δημοφιλή λογότυπα.

Η ονοματολογία των σημερινών μοντέλων της Citroën είναι σχετικά απλή, καθώς αυτά έχουν το γράμμα C και ακολουθεί ένα νούμερο, που ο μεγαλύτερος αριθμός υποδηλώνει και την αύξηση των διαστάσεων, και κατ’επέκταση διαφορετική κατηγορία. Όμως, στο C3 και C4 υπάρχουν και οι εκδόσεις “Picasso”, που υποδηλώνουν τον πολυμορφικό τους χαρακτήρα, ενώ υπάρχει και η “Aircross” έκδοση του C4, που ουσιαστικά είναι η crossover πρόταση της γαλλικής εταιρίας. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εξαιρέσεις, καθώς η Citroën κυκλοφορεί τα C-Zero και C-Elysee, και τα επαγγελματικά Berlingo, Nemo και Jumpy, μοντέλα που ανήκουν στη “Multispace” υποκατηγορία, αλλά δεν αποτελούν τον κορμό της εταιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα