16 εκ. δολάρια αποζημίωση θα πληρώσει η Toyota για το θέμα της “ανεπιθύμητης επιτάχυνσης”

Θυμάστε την περίπτωση με την «ανεπιθύμητη επιτάχυνση» σε κάποια Toyota; Ναι, αυτή που είχε προκαλέσει μεγάλο σάλο πριν αρκετό καιρό στις Η.Π.Α. όντας η δεύτερη μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της αυτοκίνησης. Αυτή για την οποία έχουμε να ακούσουμε νέα πολύ καιρό; Ε λοιπόν, συνεχίζεται αλλά από ότι φαίνεται ενδέχεται να έχουμε κατάληξη.

Ο εισαγγελέας του Orange County, Tony Rackauckas, ισχυρίστηκε απατηλές εταιρικές τακτικές κατηγορώντας την Toyota

πως απέκρυψε ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονταν με τα πατάκια και τα πεντάλ του γκαζιού που κολλάνε. Η μήνυση αυτή αποζητούσε 2.500$ ανά βεβαιωμένη παράβαση σύμφωνα με τους νόμους προστασίας του καταναλωτή της California. Όμως η Toyota ακόμα δεν έχει παραδεχθεί το σφάλμα της.

Αφού έχουμε λύσει τα θέματα που αφορούν τα πατάκια αλλά και τα πεντάλ που κολλάνε με αποδοτικές και διαρκείς λύσεις, είμαστε ικανοποιημένοι με το γεγονός πως για άλλη μία φορά τα οχήματα της Toyota αναγνωρίζονται ως τα πλέον ασφαλή και αξιόπιστα οχήματα στον δρόμο.

Είπε ο Christopher Reynolds, δικηγόρος και αντιπρόεδρος της Toyota. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Orange County η Toyota συμβιβάστηκε, πληρώνοντας 16 εκ δολάρια για την υπόθεση απόκρυψης ζητημάτων ασφαλείας. Από αυτά τα 16 εκατομμύρια, τα μισά θα πάνε σε προγράμματα για τη μείωση των συμμοριών και τα υπόλοιπα για να καλύψουν τα κόστη αυτής της υπόθεσης καθώς και άλλων μελλοντικών υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων.

[Πηγή: Detroit News]

Keywords
Τυχαία Θέματα