Η ΚIA εξετάζει την προοπτική ακριβής έκδοσης του Sorento

Σε ένα «πρόχειρο» Q&A που είχε το ΑutoΕxpress με το αφεντικό της KIA στη Μεγάλη Βρετανία, Paul Philpott, προέκυψαν κάποιες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Πρώτο και βασικότερο το γεγονός πως ακολουθώντας το πρόσφατο ρεκόρ μηνιαίων πωλήσεων και τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται οι πωλήσεις αυτές ανά έκδοση και επίπεδο εξοπλισμού, η KIA εξετάζει την προοπτική προσφοράς

μίας ακριβής (περί τις 40.000 λίρες) έκδοσης του KIA Sorento:

Το 30% των πωλήσεων της KIA, αφορούν κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων μας. Ξεκινήσαμε να προσφέρουμε την KX-4 έκδοση για το KIA Sportage (το οποίο για την ιστορία κοστίζει 27.000 λίρες με τον δίλιτρο CRDI κινητήρα) και τώρα κοιτάμε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με το Sorento.

Ο λόγος για τον οποίο η KIA UK σκέφτεται μία τέτοια έκδοση, δεν είναι άλλος από τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού. Ο Philpott εξήγησε πως είναι κάτι που ζήτησαν οι αντιπρόσωποι της φίρμας καθώς όλο και περισσότερος κόσμος ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα KIA με όλα τα «μπλιμπλίκια» των high-end ανταγωνιστών του, στη μισή τιμή.

Παράλληλα, ο Paul Philpott ανέφερε πως τα αυτοκίνητα της KIA, όπως και της μητρικής Hyundai, θα φαίνονται πολύ διαφορετικά στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Μία από τις αρμοδιότητες του Peter Schreyer –αρχι-σχεδιαστή της KIA/Hyundai- είναι να ξεχωρίσει τις εταιρικές ταυτότητες των δύο μαρκών. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να απευθυνθούμε στο θέμα της διαφοροποίησης Hyundai και KIA που συνεχώς μας λένε πως είναι ένα ζήτημα. Είναι σημαντικό γιατί, αν έχεις προϊόντα τοποθετημένα στα ίδια κομμάτια της αγοράς, η μοναδική διαφορά είναι το design.

Και συνέχισε λέγοντας

Θα ήθελα να δω την sportiness των KIA να τονίζεται…θα ήθελα να κινηθούμε σε μία διασκεδαστική και sport κατεύθυνση!

[Πηγή: Autoexpress]

Keywords
Τυχαία Θέματα