Το... ταξίδι του Ελέ

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας και έκανε λόγο για ένα υπέροχο ταξίδι στα γήπεδα.

Το Sport.gr παρουσιάζει όσα πέτυχε ο Ελέ από το 1994, όταν και ξεκίνησε η επαγγελματική του καριέρα μέχρι σήμερα.

Γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1976 στον Πειραιά, ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρός και αναδείχθηκε μέσα από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Τη σεζόν 1994-95 προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα, ενώ την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στην Προοδευτική, με την οποία αγωνίστηκε ως βασικός στη Β΄ Εθνική.

Το 1996 επέστρεψε στον Ολυμπιακό όπου τελικά αγωνίστηκε για 8 σεζόν, στις οποίες κατέκτησε 7 πρωταθλήματα.

Έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική στις 29 Σεπτεμβρίου 1996 στον αγώνα Ηρακλής-Ολυμπιακός: 0-1.

Ήταν βασικό μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού που έφτασε ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999.

Ήταν βασικό μέλος της Εθνικής Ελπίδων, με την οποία έφτασε ως τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1998. Επίσης, το 1999 κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών.

Το 2003 χάνει τη θέση του στον Ολυμπιακό, ενώ το τελευταίο του ματς με την Εθνική ομάδα είναι η βαριά ήττα με 5-1 από τη Φιλανδία το 2001, στο πρώτο ματς του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο.

Το 2004 παίρνει την απόφαση να φύγει για το εξωτερικό, και συγκεκριμένα για την Ιταλία. Έμεινε πέντε σεζόν, ως το 2009, και αγωνίστηκε σε τρεις ομάδες του Καμπιονάτο: Μεσίνα, ’σκολι και Σιένα. Το 2005 αποκτήθηκε από τη Μίλαν, αλλά μετά τη θερινή προετοιμασία και τα φιλικά του καλοκαιριού δόθηκε δανεικός στη Ρόμα για μία σεζόν, χωρίς να αγωνιστεί σε κανένα ματς πρωταθλήματος, παρά μόνο σε αγώνες κυπέλλου.

Το 2009 επέστρεψε στην Ελλάδα και αγωνίζεται για μία σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Την επόμενη χρονιά έκανε εξαιρετική χρονιά στον Ηρακλή, ενώ από το καλοκαίρι και μετά φόρεσε τη φανέλα του Πανιώνιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα