Σπανούλης: Βήμα - βήμα και βλέπουμε

Ο Βασίλης Σπανούλης απάντησε σε ερωτήσεις φιλάθλων στο επίσημο site της Euroleague και μίλησε για τον Ολυμπιακό του παρόντος, αλλά και του... μέλλοντος.

Ο V-Span τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο, που με λίγη τύχη μπορεί να φτάσει ακόμη και στην κορυφή. Παραδέχθηκε

βέβαια πως η απειρία είναι ένα από τα μειονεκτήματα των ερυθρόλευκων, αλλά δήλωσε πως "...βήμα - βήμα μπορούμε να πάμε μπροστά".

Αναλυτικά:

-Ποιοι από τους συμπαίκτες σου σε έχουν διδάξει περισσότερα, έχουν επηρεάσει και έχουν βελτιώσει τον τρόπο παιχνιδιού σου;
"Είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους παίκτες στη διάρκεια της καριέρας μου. Προσπαθώ κάθε φορά να παίρνω ό,τι καλύτερο από τον καθένα, αλλά το πιο σημαντικό για έναν παίκτη είναι να δημιουργεί τη δική του προσωπικότητα. Αν είσαι έξυπνος και τυχερός, όπως εγώ, κι έχεις σπουδαίους συμπαίκτες, μπορείς να μάθεις πολλά από αυτούς. Δεν θέλω να αναφέρω έναν, γιατί με βοήθησαν πολλοί και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό".

-Έχεις εξελιχθεί σε πολύ καλό σουτέρ. Πώς σημείωσες αυτή τη μεγάλη βελτίωση;
"Κάποιοι παίκτες έχουν γεννηθεί σουτέρ και άλλοι δουλεύουν πάνω σε αυτό. Το σουτ είναι κάτι στο οποίο δουλεύεις για να βελτιωθείς. Δεν πιστεύω πως γεννήθηκα σουτέρ, αλλά προσπαθώ για πολλές ώρες προκειμένου να γίνω καλύτερος. Ακόμη και τώρα το κάνω. Είναι ένας συνδυασμός σκληρής δουλειάς, τεχνικής και ψυχολογίας. Για μένα, όλα στο μπάσκετ αρχίζουν από την ψυχολογία. Όταν έχεις καλή ψυχολογία, έχεις αυτόματα καλύτερα ποσοστά στα σουτ".

-Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός μπορεί φέτος να πάει στο Final 4 ή η ομάδα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανανέωσης;
"Η ομάδα είναι στο στάδιο της ανανέωσης. Έχουν έρθει πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα, πολλοί νέοι παίκτες και θα είναι το μέλλον της ομάδας. Όμως έχουμε έναν πολύ έμπειρο προπονητή κι αυτό είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για όλους. Είναι μεγάλη τιμή για όλα αυτά τα παιδιά να αρχίζουν την καριέρα τους σε αυτή τη μεγάλη ομάδα και με αυτό τον προπονητή. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα μείγμα εμπειρίας και νέων παιδιών. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Είναι σημαντικό για μας ότι προκριθήκαμε στο Top 16. Θα χρειαστούμε κάποιες μεγάλες εμφανίσεις και τύχη για να περάσουμε στα play offs. Δεν θέλω να μιλήσω για το Final 4, γιατί δεν θέλω να προσθέσω πίεση σε μία νεανική και άπειρη ομάδα. Θέλω να πάμε βήμα-βήμα και το επόμενο στάδιο είναι το Top 16".

-Ποιο είναι το πράγμα που χρειάζεται περισσότερο ο Ολυμπιακός για να φτάσει ξανά στην κορυφή;
"Σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερη τύχη και ίσως να μην έχουμε τόση πίεση πάνω μας. Μερικές φορές πιστεύω πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα ή την Ευρωλίγκα. Η πίεση είναι τόσο μεγάλη που μερικοί δεν μπορούν να την αντέξουν και δεν μπορούν να δείξουν τις ικανότητές τους. Είναι υπερβολι8κή η πίεση. Όταν η ομάδα θα έχει τύχη και θα απολαμβάνει περισσότερο το παιχνίδι, τότε θα μπορεί να φτάσει στην κορυ

Keywords
Τυχαία Θέματα