Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στην φάση των 32 του Europa League, Ρούμπιν Καζάν

Στηριζόμενη στα εκατομμύρια των ιδιοκτητών της, η Ρούμπιν Καζάν, που βρέθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού στην φάση των 32 του Europa League, έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια και έγινε κάνει γνωστό το όνομά της στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Η Ρούμπιν από το 1959 ως το 1964 ονομαζόταν Ισκρα και τη σεζόν 1992-1993 ως Ρούμπιν Ταν, δεν έχει να επιδείξει μεγάλες διακρίσεις στην ιστορία της. Χαρακτηριστικό

είναι πως δεν έπαιξε ποτέ στην πρώτη κατηγορία της Σοβιετικής Ενωσης, ενώ το 1992 ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της Ρωσίας και υποβιβάστηκε ξανά το1994.

Το 2002 συμμετείχε στην πρώτη κατηγορία και μετά από τον πακτωλό χρημάτων που έριξαν οι ιδιοκτήτες της στην ομάδα τη διετία 2007-2009 κατάφερε και πήρε δύο τίτλους ενώ στην τροπαιοθήκη της έβαλε και ένα εθνικό κύπελλο.

Αστέρι: Νέλσον Βαλντέζ
Στο ρόστερ της υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες αλλά αυτό, που ξεχωρίζει είναι του παραγουανού επιθετικού, Νέλσον Βαλντέζ. Μετά από σπουδαία καριέρα στη Γερμανία με τις φανέλες της Βέρντερ Βρέμης, της Ντόρτμουντ και στην Ισπανία με τη Χέρκουλες, πήγε στη Ρωσία την τρέχουσε μεταγραφική περίοδο.

Προπονητής: Κούρμπαν Μπερντέγιεφ
Ο προπονητής της Ρούμπιν είναι ο Κούρμπαν Μπερντέγιεφ που στα 58 του χρόνια έχει δημιουργήσει εξαιρετικό όνομα σε ομάδες της Βαλτικής. Πάντως η παρουσία του στη Ρούμπιν είναι και η κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

Τι έκανε φέτος
Η Ρούμπιν Καζάν αποκλείστηκε από τους ομίλους του Champions League στον τρίτο προκριματικό γύρο, καθώς στα διπλά παιχνίδια της με τη Λιόν, ηττήθηκε με 3-1 στη Γαλλία και ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της.

Στον 1ο όμιλο του Europa League, με αντιπάλους τις Τότεναμ, ΠΑΟΚ και Σάμροκ Ρόβερς, η ρωσική ομάδα τερμάτισε δεύτερη, πίσω από τον Δικέφαλο του Βορρά, με απολογισμό τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Στο ρωσικό πρωτάθλημα, που διανύει τη χειμερινή του διακοπή και θα αρχίσει ξανά στις 3 Μαρτίου, μετά από 32 αγώνες είναι πέμπτη με 55 βαθμούς (15 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες, 44 γκολ υπέρ και 28 κατά), πίσω από τη Ζενίτ (65), την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (59), τη Ντιναμό Μόσχας (58) και τη Σπαρτάκ Μόσχας (57).

Το γήπεδο
Η Ρούμπιν παίζει στο Σέντραλ Στάντιουμ στο Καζάν που έχει χωρητικότητα 30.133 θεατών. Παράλληλα ετοιμάζει το νέο της γήπεδο χωρητικότητας 45.000 θεατών που θα είναι έτοιμο το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα