Κατσικάρης: Δεν έχει ξαναγίνει αυτό ποτέ με όμιλο και πράγματι έχει απίστευτο ενδιαφέρον

Για τον αλλοπρόσαλλο όμιλο που συμμετέχει η ομάδα του και ο Ολυμπιακός -όπου τίποτα δεν έχει τελειώσει και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική- μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103.3, ο τεχνικός της Μπιλμπάο, Φώτης Κατσικάρης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μεγάλη χθεσινή νίκη των βάσκων στην Τουρκία επί της Φενέρ, ενώ ανέλυσε και το παιχνίδι πρόκρισης που ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα, κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κατσικάρη:
Για το ότι τέτοιος όμιλος δεν έχει ξαναυπάρξει: "Δεν έχει ξαναγίνει αυτό ποτέ και πράγματι έχει απίστευτο ενδιαφέρον. Πάμε στην τελευταία αγωνιστική που θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα αλλά από την αρχή ήταν πολύ αμφίρροπος και έτσι όπως εξελίχθηκε η αλήθεια είναι πως δεν έχει ξαναγίνει και να δω πως θα καταλήξει".

Για τις απρόσμενες ήττες που έκαναν και οι έξι ομάδες, πλην του Ολυμπιακού που είχε σταθερότητα στην έδρα του: "Φαινόταν από κάποια στιγμή και μετά ότι οι ομάδες που θα έχουν το απόλυτο στην έδρα τους θα έχουν και το προβάδισμα. Όταν ξεκίνησαν να χάνουν, εμείς από τη Φενέρ στο σπίτι μας, όλοι σκεφτόμασταν την εκτός έδρας νίκη. Φαινόταν δύσκολο κάποια στιγμή, έγινε η πρώτη της Κάχα Λαμποράλ στην πρώτη αγωνιστική, μετά όμως σταθεροποιήθηκε λίγο η Νανσί με τον Μπατούμ, η Καντού που αποδείχθηκε σκληρή ομάδα, εμείς που έχουμε ένα πλεονέκτημα ότι στο γήπεδό μας παίζουμε καλύτερο από ό,τι εκτός και έχουμε μια ωραία ατμόσφαιρα, η ομάδα οι παίκτες νιώθουν πιο δυνατοί και ας χάσαμε δύο παιχνίδια με τον τρόπο που χάσαμε, από την Καντού και τη Φενέρμπαχτσε που ήμασταν οκτώ πόντοι μπροστά και δεν βάλαμε πόντο για τέσσερα λεπτά και τελικά καταφέραμε και χάσαμε αυτό το παιχνίδι. Κάναμε σημαντικές νίκες στην Κάχα και τη Φενέρ. Πράγματι, ο Ολυμπιακός ήταν πιο σταθερός. Εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, εννοώ το γήπεδο, το παρκέ και όχι τον κόσμο του, οπότε ήταν σοβαρός, κέρδισε τα παιχνίδια που έπρεπε και να δούμε πως θα πάει η κατάταξη με τις τέσσερις πρώτες ομάδες. Την προηγούμενη αγωνιστική ουσιαστικά ήμασταν 90-95% εκτός!".

Για το ότι η Μπιλμπάο μπορεί να περάσει από 2η έως 4η: "Καταρχήν έχει τρομερές ιδιαιτερότητες το παιχνίδι με την Κάχα. Πάμε κατευθείαν στο γήπεδο, ούτε ξενοδοχείο ούτε όλα αυτά όταν παίζεις με άλλη ομάδα. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία του άγχους, της πίεσης, να πάμε μια μέρα πριν, να φας, να συζητάμε για το παιχνίδι. Πάμε κατευθείαν στο παιχνίδι, όπως και αυτοί το ίδιο κάνουν. Μια ιδιαιτερότητα μεταξύ των δύο πόλεων. Υπάρχει τρομερή αντιπαλότητα και ειδικά τώρα με το μπάσκετ τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Υπήρχε παλιά η Αλαβές στο ποδόσφαιρο, αλλά το καμάρι της είναι η ομάδα του μπάσκετ".

Για το πόσο αλλοπρόσαλλη ομάδα είναι η Φενέρμπαχτσε: "Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια ότι επενδύουν πάρα πολύ. Έχουνε χρήματα, υπογράφουν παίκτες ονόματα, το θέμα είναι ότι είναι δύσκολο να φτιάξουν ομάδα. Έχει παίκτες που μπορούν να φτιάξουν ομάδα. Δεν τα έχουν καταφέρει. Κάνουν τρομερή προσπάθεια να φτάσουν σε ένα φάιναλ φορ, α

Keywords
Τυχαία Θέματα