Σαρρής: Οι διαιτητές κάπου μπερδεύτηκαν και έδειξαν υπερβολικό ζήλο στο θέμα με τα πανό

Οι διαιτητές έδειξαν υπερβολικό ζήλο στο θέμα με τα πανό πολιτικού περιεχομένου στα γήπεδα, σύμφωνα με τον Γιώργο Σαρρή. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94.6, χαρακτήρισε φυσιολογική την αντίδραση του κόσμου, με βάση τα όσα συμβαίνουν στην χώρα, ενώ μίλησε για τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα, την δίωξη του Καλόπουλου και την διαδικασία κάθαρσης του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαρρή:
"Οι διαιτητές αντιμετώπισαν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αντιδράσεις.

Ο κανονισμός προβλέπει πως τα πανό απαγορεύονται όταν έχουν –μεταξύ άλλων- εθνικιστικό, ρατσιστικό ή υβριστικό περιεχόμενο για κάποια άτομα, ιδίως προέδρους αρχών κ.λ.π.

Οι διαιτητές κάπου μπερδεύτηκαν και έδειξαν υπερβολικό ζήλο. Μπορώ να τους δικαιολογήσω. Εχουν έναν κανονισμό και τους έγιναν κάποια μαθήματα και πίστευαν πως εφαρμόζουν πιστά τον κανονισμό", είπε αρχικά ο Σαρρής.

-Για το αν θα αλλάξει στο μέλλον η στάση τους:
"Εγινε θέμα και το συζητήσαμε. Η ΚΕΔ σε συνεργασία τη νομική υπηρεσία θα προσπαθήσει να μιλήσει με τους διαιτητές γιατί τα φαινόμενα ίσως να ενταθούν το επόμενο σαββατοκύριακο. Η αντίδραση του κόσμου είναι φυσιολογική με βάση όσα συμβαίνουν γύρω μας".

-Για τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα:
"Με την αλλαγή του πειθαρχικού και τις οδηγίες που έχουν δοθεί έχουν ελαχιστοποιηθεί. Εχουμε πει πως δεν θα τα ανεχτούμε. Φοβάμαι, αλλά απεύχομαι το γεγονός πως κάποιος διαιτητής ψάχνει να βρει ένα ματς για να το διακόψει και να δείξει πόσο αυστηρός είναι.

Δεν ξέρω αν γίνεται λόγω όσων είδαμε το καλοκαίρι ή της αυστηροποίησης του κώδικα. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τις ομάδες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Ελπίζω τα φαινόμενα αυτά να εκλείψουν φέτος".

-Για τον κ. Καλόπουλο και τη δίωξή του:
"Ο Καλόπουλος είχε κάνει αίτηση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα να εξεταστεί γρήγορα η περίπτωσή του και μετά μια δεύτερη. Απάντηση δεν έχουμε πάρει. Δεν έχει έρθει τίποτα σε εμάς από τον κ. Φάκο. Για όλους τους υπόλοιπους λάβαμε, για τον κ. Καλόπουλο, όχι. Οσοι εμπλεκόμενοι αθωωθούν, θα τεθούν στη διάθεση της ΚΕΔ για να τους χρησιμοποιήσει ή όχι".

-Για τις διαιτησίες τη φετινή περίοδο:
"Τα μέχρι τώρα σημεία είναι καλά. Λάθη θα γίνονται αλλά θα είναι ανθρώπινα. Οι διαιτητές φέτος παίζουν με λιγότερο άγχος. Σφυρίζουν ελεύθερα αυτό που βλέπουν. Καλό είναι να το διαφημίζουμε αυτό. Εχουν συνεισφέρει και οι παράγοντες και ο Τύπος. Στο εξωτερικό γίνονται λάθη και δεν μιλάει κανείς".

-Για τη διαδικασία κάθαρσης του ποδοσφαίρου το φετινό καλοκαίρι:
"Εγινε μια προσπάθεια. Εχω ενστάσεις για τη βιασύνη. Θα μπορούσαν να γίνουν βήματα πιο αργά και πιο σίγουρα. Εγιναν πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν καταφέρουμε να το εκμεταλλευτούμε όλοι, θα είναι καλύτερα".

Keywords
Τυχαία Θέματα