Σαμπανάζοβιτς και Οκκάς θυμούνται και αναλύουν το ντέρμπι ΑΕΚ - ΟΣΦΠ στο Sport.gr

Σημάδεψαν δύο διαφορετικές εποχές, ο ένας τη δεκαετία του `90 ο άλλος του 2000. Αλλά το έκαναν σχεδόν με παρόμοιο τρόπο. Διότι και οι δύο φόρεσαν και τη φανέλα της ΑΕΚ και εκείνη του Ολυμπιακού. Ο πρώτος, ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, φόρεσε τα κιτρινόμαυρα ως πρωταθλητής Ευρώπης (με τον Ερυθρό Αστέρα) το 1991 και το 1996 άλλαξε… λιμάνι, μένοντας μια χρονιά με τα ερυθρόλευκα. Ο δεύτερος, ο Γιάννης Οκκάς, ακολούθησε την ίδια διαδρομή, αλλά

με αντίστροφη παραμονή στις δύο ομάδες. Εμεινε μόλις έναν χρόνο στην Ενωση, την περίοδο 2003-04 και μετακόμισε στον Πειραιά, όπου κάθισε τρία χρόνια.

Πλέον και οι δύο, είναι μακριά. Ο "Σάμπα" στην πατρίδα του, τη Βοσνία, ο Γιαννάκης (όπως τον μάθαμε στην Ελλάδα) στη δική του, την Κύπρο, όπου αγωνίζεται στην Ανόρθωση. Αλλά ακόμη και αυτά τα εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, δεν τους εμποδίζουν να μαθαίνουν για τις πρώην ομάδες τους, οι οποίες αναμετρώνται μεταξύ τους το Σάββατο (15/10) στο ΟΑΚΑ, αλλά και να θυμούνται όσα πέρασαν όταν ήταν ντυμένοι με τα χρώματά τους.

Σε αυτή τη "μάχη" μέσω του Sport.gr πριν την σέντρα, ο Σαμπανάτζοβιτς μοιάζει να είναι ο γηπεδούχος, αφού κυρίως με την ΑΕΚ τον θυμόμαστε, ενώ ο Οκκάς είναισαν… φιλοξενούμενος, αφού με τον Ολυμπιακό πανηγύρισε τα πρωταθλήματα.

Σαμπανάτζοβιτς: "Πω, πω ντέρμπι..."

Ο Σαμπανάτζοβιτς, λοιπόν, ως ο οικοδεσπότης, κάνει την αρχή. Και η αντίδρασή του στο Sport.gr όταν τον καλέσαμε να μας μιλήσει για την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, ήταν χαρακτηριστική: "Πω, πω, πω, έχουμε ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός…"

Ο πρώην κιτρινόμαυρος και ερυθρόλευκος, σημειώνει: "Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν έχω παρακολουθήσει πολύ τις δύο ομάδες. Ομως, γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει μια ποιοτική ομάδα και πως η ΑΕΚ κάνει μια νέα αρχή, με προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου. Με τον οποίο μάλιστα, είχαμε παίξει μαζί και πρόκειται για εξαιρετικό άνθρωπο".

Δεν ξέρουμε αν είναι ποδοσφαιρική κρίση ή… επιθυμία, πάντως ο Σάμπα λέει: "Πιστεύω ότι η ΑΕΚ έχει ένα προβάδισμα. Διότι παίζει στην έδρα της και μάλιστα, χωρίς οπαδούς του Ολυμπιακού και δεύτερον, διότι έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Ο αντίπαλος έχει κατακτήσει σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια και αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη επιθυμία για να τον νικήσεις. Πάντως, αυτά είναι τα παιχνίδια που περιμένει όλος ο κόσμος. Ελπίζω να γίνει καλό ματς και κυρίως, ήρεμο, χωρίς φασαρίες. Να μπορέσει να το ευχαριστηθεί ο κόσμος".

Συμπτωματικά, το ντεμπούτο του Σαμπανάτζοβιτς στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν σε ένα ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, τη φανέλα των οποίων φόρεσε. Ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Μάλιστα, αυτό του έχει μείνει ως ανάμνηση πιο έντονα από όλα, διότι το… φέρνει βαρέως: "Ηταν το πρώτο μου παιχνίδι. Δεν πήγα καλά. Χάσαμε 4-2 και ο παίκτης που εγώ μάρκαρα, ο Προτάσοφ, είχε πετύχει τρία γκολ. Μου κακοφάνηκε. Θυμάμαι βέβαια και τη νίκη επί του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την οποία κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Μαγική ατμόσφαιρα". Και φέρνοντας στο μυαλό του τη Νέα Φιλαδέλφεια, μελαγχό

Keywords
Αναζητήσεις
ρεφικ σαμπανατζοβιτσ
Τυχαία Θέματα