Ράλι Μ. Βρετανίας: Ο Λοέμπ προηγείται μετά την 3η ειδική

Ο Σεμπαστιέν Λοέμπ οδηγεί την κατάταξη του Ράλι Μ. Βρετανίας με διαφορά 0,7" από τον αντίπαλό του για τον φετινό τίτλο WRC, Μίκο Χίρβονεν, μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων ειδικών διαδρομών.

Ο Λοέμπ διατηρεί ένα πλεονέκτημα οκτώ βαθμών έναντι του φινλανδού της Ford, κάτι που σημαίνει ότι του αρκεί να τερματίσει πιο ψηλά από εκείνον στο τελευταίο ράλι της χρονιάς, για να πανηγυρίσει

το πρωτάθλημα για όγδοη συνεχόμενη σεζόν.

"Πήγαμε καλά, αλλά υπάρχαν πάρα πολλές παγίδες", είπε ο γάλλος οδηγός της Citroen μετά την 3η ειδική. "Υπάρχει πολλή λάσπη και η πρόσφυση αλλάζει σε κάθε στροφή".

Ο Χίρβονεν βρισκόταν 3,9" πίσω από τον Λοέμπ μετά τα δύο περάσματα από την ασφάλτινη Great Orme, όμως έκανε τον ταχύτερο χρόνο όλων στην λασπωμένη Clocaenog για να μειώσει σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο τη διαφορά του από την κορυφή.

"Ηταν ένα καλό ξεκίνημα", τόνισε ο Χίρβονεν. "Υπάρχουν αρκετές παγίδες με τα φώτα, είναι πολύ σκοτεινά μέσα στο δάσος. Αλλά είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τον χρόνο μου".

Τους δύο διεκδικητές του τίτλου ακολουθεί ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ο οποίος έχασε 6,3" σε σχέση με τον team mate του στην Ford στην τελευταία ειδική της Πέμπτης (10/11), με αποτέλεσμα να πέσει τρίτος από δεύτερος.

Ο Πέτερ Σόλμπεργκ (Solberg Citroen) και οι δύο εργοστασιακοί οδηγοί της Mini, Κρις Μικ και Ντάνι Σόρντο, συμπληρώνουν την πρώτη 6άδα για την ώρα, ενώ Σεμπαστιάν Οζιέ εγκατέλειψε ύστερα από ένα ατύχημα στην εναρκτήρια ειδική. Ο ομόσταβλος του Λοέμπ αναμένεται να επιστρέψει με το Superally την Παρασκευή (11/11).

Keywords
Τυχαία Θέματα