Ράικονεν: Είμαι το ίδιο γρήγορος με πριν φύγω από την F1

Ο Κίμι Ράικονεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να οδηγήσει εξίσου γρήγορα ένα μονοθέσιο F1 όσο πριν αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν 2009.

"Εχω υψηλότερο κίνητρο από ποτέ και δεν πιστεύω ότι έχω χάσει καθόλου ταχύτητα", είπε ο 32χρονος φινλανδός, ο οποίος θα κάνει την επανεμφάνισή του την προσεχή σεζόν με την Lotus Renault.

"Το δυσκολότερο πράγμα θα είναι σαφώς να συνηθίσω τα λάστιχα, αλλά δεν ανησυχώ ιδιαίτερα.

"Οι τεχνικοί

κανονισμοί δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει πολύ, όμως επηρεάζουν πολλούς τομείς και αρκετά μέρη του μονοθέσιου χρειάζονται επανασχεδίαση.

"Ως αποτέλεσμα αυτού, τα μονοθέσια θα είναι αρκετά διαφορετικά του χρόνου. Μπορεί να υπάρξουν ανακατατάξεις στη διάταξη των ομάδων, κάτι που θα κάνει τα πράγματα πολύ ενδιαφέροντα".

Ο Ράικονεν αποκάλυψε, επίσης, ότι σκοπεύει να κάνει δοκιμές με ένα μονοθέσιο του 2009 της Renault μέσα στον Γενάρη, ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για το πρώτο επίσημο χειμερινό τεστ στις αρχές Φεβρουαρίου.

"Δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε το νέο μονοθέσιο μέχρι τον Φεβρουάριο, οπότε η αναμονή είναι μεγάλη. Ωστόσο λογικά θα κανονίσουμε να μπω σε ένα μονοθέσιο F1 διετίας τον Ιανουάριο.

"Εκτός από αυτό θα υπάρχει η συνήθης σωματική άσκηση, ενώ θα προσπαθήσω να γνωρίσω καλύτερα την ομάδα και να κατανοήσω πλήρως όλες τις αλλαγές που έγιναν όσο δεν ήμουν εδώ".

Keywords
Τυχαία Θέματα