ΠΑΟΚ: Η ΕΛ.ΑΣ φταίει για τα επεισόδια

Επίθεση κατά της ΕΛ.ΑΣ και του τρόπου που διαχειρίστηκε την κατάσταση στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο του αγώνα του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ, όπου οι οπαδοί του Δικεφάλου δέχτηκαν επίθεση στην κερκίδα από τους αστυνομικούς των δυνάμεων καταστολής, εξαπέλυσε Λάμπρος Μπίρδας.

Ο εκ των νομικών συμβούλων του "Δικέφαλου" μίλησε για το θέμα τόσο στη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (7/10), όσο και αργότερα

σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sport 103". Στη διάρκεια της εκδίκασης, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπίρδας ανέφερε για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη. "'Έκαναν την επίθεση επειδή η αστυνομία είχε ως στόχο να πετύχει την απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών του ΠΑΟΚ. Η επίθεση, λοιπόν, ήταν προβοκατόρικη. Οι προβοκάτορες πρέπει να τιμωρούνται. Οι συγκεκριμένοι μπήκαν στην κερκίδα και άρχισαν να χτυπούν αλύπητα", είπε ο Μπίρδας. Στις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια, τόνισε: "Δώσαμε μια μάχη, γιατί ήταν δύσκολη η υπόθεση. Η άποψή μου είναι ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν προβοκατόρικη. Τα περιστατικό συνέβη για να ληφθεί υπόψη, ώστε να μην υπάρχει στο μέλλον μετακίνηση οπαδών, και ιδιαίτερα των οπαδών του ΠΑΟΚ. Η ΕΛΑΣ έστειλε ακόμη συμπληρωματική έκθεση για συμβάντα που έγιναν από οπαδούς του "Δικεφάλου" στην Εθνική οδό". Για τη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Πανιώνιο δήλωσε: " Οι εκπρόσωποι του Πανιωνίου μας υπερασπίστηκαν χωρίς συνεννόηση. Απλά, οι άνθρωποι ήρθαν και είπαν την αλήθεια. Μάλιστα, επειδή ήμουν παρών στο γήπεδο, ένας υπεύθυνος της Αστυνομίας έλεγε ότι δεν με ακούνε". Για το αν μέτρησαν οι καταθέσεις των ανθρώπων του Πανιωνίου υπέρ των "ασπρόμαυρων": "Πιστεύω ότι θα τις λάβουν οι δικαστές υπόψη, γιατί μας άφησαν να πούμε αυτό που έγινε. Καταθέσαμε τρεις μάρτυρες και μας έδωσαν όλο τον απαραίτητο το χρόνο να πούμε την αλήθεια. Σε άλλες περιπτώσεις δεν δίνεται ο απαραίτητος χρόνος". Για το αν θεωρεί ότι θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με χρηματικό πρόστιμο: "Για το άμεσο μέλλον μπορώ να πω ότι θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Για σήμερα (7/10), όμως, πιστεύω ότι θα πάμε καλά".

Keywords
Τυχαία Θέματα