Μαρκόπουλος: Πάση θυσία νίκη

Το ιδανικό σενάριο για τον ΠΑΟΚ είναι νίκη με διαφορά επτά πόντων, ούτως ώστε να μην εξαρτάται από τους άλλους. Ο Δικέφαλος θα υποδεχθεί αύριο (13/12) τη Ρίγα στο PAOK SPORTS ARENA γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, ώστε να κερδίσει τους Λετονούς.

Στις δύο αγωνιστικές που θα ολοκληρώσουν τη φάση των ομίλων, ο ΠΑΟΚ

θα αντιμετωπίσει στην έδρα του τη Ρίγα, ενώ θα πάει να παίξει και στο Σολέ απέναντι στην ομώνυμη ομάδα. Τα σενάρια πρόκρισης περισσεύουν. Ξεκινάμε με το ιδανικό. Κερδίζει ο ΠΑΟΚ τη Ρίγα με +7, πετυχαίνει και μια απλή νίκη στη Γαλλία επί της Σολέ και εξασφαλίζει την πρόκριση στο Top16 του Eurocup, ανεξαρτήτων των άλλων αποτελεσμάτων.

Στο δεύτερο σενάριο... Κερδίζει ο ΠΑΟΚ τη Ρίγα με διαφορά μικρότερη των έξι πόντων. Τότε (στη τελευταία αγωνιστική) θα πρέπει να κερδίσει και τη Σολέ στη Γαλλία, ενώ θα ελπίζει σε ήττα των Λετονών απέναντι στη Κίμκι (στη Λετονία) ώστε να πάρει αυτός το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ενα άλλο σενάριο προβλέπει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ ΠΑΟΚ, Ρίγα και Σολέ. Πώς θα γίνει αυτό; Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τη Ρίγα, χάσει από τη Σολέ στη Γαλλία και δεν στραβοπατήσει η Κίμκι στους αγώνες απέναντι σε Σολέ και Ρίγα. Σε αυτή τη περίπτωση, η Κίμκι θα τελειώσει αήττητη, ενώ ΠΑΟΚ, Ρίγα και Σολέ θα κλείσουν με απολογισμό νικών-ηττών 2-4. Τότε θα μετρήσουν οι διαφορές πόντων. Επί του παρόντος, η Ρίγα έχει +18, ο ΠΑΟΚ +6 και η Σολέ - 24. Οσο για το κακό σενάριο; Αυτό είναι να χάσει ο ΠΑΟΚ από τη Ρίγα και αυτομάτως να τεθεί εκτός της συνέχειας της διοργάνωσης.

Αυτά τα σενάρια δεν κυριαρχούν πάντως στο μυαλό του Σούλη Μαρκόπουλου που περιμένει από την ομάδα του, να βγει από τη δύσκολη θέση. Ο στόχος που οριοθέτησε είναι εξάλλου μια απλή νίκη επί της Ρίγα. "Θέλουμε τη νίκη πάση θυσία για να οδηγήσουμε το θέμα της πρόκρισης στη τελευταία αγωνιστική. Ασφαλώς και μας ενδιαφέρει να νικήσουμε με διαφορά επτά πόντων, αλλά πρώτα θα κοιτάξουμε τη νίκη", είπε. Ο έμπειρος τεχνικός ρωτήθηκε για τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του αυριανού αγώνα, με αυτόν που έγινε στη Λετονία.

"Η Ρίγα παραμένει μια γρήγορη ομάδα, έχει ταχύτητα όταν πηγαίνει από το ένα καλάθι στο άλλο, διαθέτει ευχέρεια και στη γρήγορη εκτέλεση στα τρίποντα. Πρέπει να σταματήσουμε τον γρήγορο ρυθμό τους. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Υπάρχουν προβλήματα. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον Αντριουσκεβίτσιους", συμπλήρωσε. Ο Λιθουανός συμμετείχε πάντως στη προπόνηση και πλέον υπολογίζεται κανονικά από τον Μαρκόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα