"Κύπελλο: Ο πραγματικός τους στόχος"

Ο Δημήτρης Μάρκος δεν έχει απλώς αγωνιστεί και στους δύο Δικεφάλους. Εχει κατακτήσει και Κύπελλο μαζί τους. Το 2000 με την ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια (2000-2002), το 2003 με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο έπαιξε για τρία χρόνια (2002-2005). Την Τετάρτη (18/1) στην Τούμπα, μια από τις δύο πρώην ομάδες του Μάρκου θα μείνει στου δρόμου τα μισά. Η πρόκριση στους "8" χωρά μόνο έναν από τους δύο...

Ο πρώην ποδοσφαιριστής των Δικεφάλων κρίνει για το Sport.gr

την αετομαχία Κυπέλλου, θεσμός ο οποίος συμφωνεί πως είναι: "Ο ρεαλιστικός στόχος των δύο ομάδων. Όπως έχουν έρθει τα πράγματα και με τη διαφορά που έχει δημιουργηθεί στο πρωτάθλημα, νομίζω ότι για δύο ομάδες που είναι τόσο μεγάλες που που στοχεύουν σε τίτλους, η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ο πραγματικός στόχος τους. Με αυτή την έννοια, κρίμα που κληρώθηκαν μαζί. Αλλά έτσι κι αλλιώς, μόνο μία ομάδα μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο".

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς κανείς τους να κρατά την ταμπέλα του φαβορί, όπως λέει ο Μάρκος. "Είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ισάξιων ομάδων", λέει και αναλύει την αγωνιστική τους κατάσταση: "Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα. Αλλά πρόκειται από τα προηγούμενα χρόνια για μια καλά δομημένη και πειθαρχημένη ομάδα, που δέχεται πολύ δύσκολα γκολ. Αυτό συνεχίζει να κάνει. Η ΑΕΚ μετά την αλλαγή προπονητή, έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο, αν σκεφτούμε τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο προπονητής κατάφερε να συσπειρώσει τους παίκτες, που παίζουν για την ομάδα και αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις της ΑΕΚ. Δεν ήταν καθόλου εύκολο και μακάρι να συνεχίσουν έτσι".

Ξεκαθαρίζει ότι: "Δεν είναι η ποιότητα των παικτών που ξεχωρίζει σε αυτές τις δύο ομάδες. Αν υπήρχε ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ, ίσως να αποτελούσε παίκτη κλειδί. Στην ΑΕΚ ο Λεονάρντο με τα χτυπήματά τους, ίσως κάνει τη διαφορά. Αλλά πρόκειται για δύο ομάδες συνόλου". Αλλωστε, η πορεία των δύο Δικεφάλων, με μια μικρή χρονοκαθυστέρηση, ήταν παρόμοια. Η ΑΕΚ αποδυναμώθηκε το καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ πιο πρόσφατα. "Σε αυτό το σημείο μοιάζουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Πιστεύω ότι καλώς έκαναν αυτές τις κινήσεις. Αποδυναμώθηκαν αγωνιστικά, αλλά δεν θα ήταν σωστό να μεγαλώνουν τις προσδοκίες και να βαθαίνουν την οικονομική τρύπα. Πρόκειται για δύο πάρα πολύ μεγάλες ομάδες. Αλλά έχουν τεράστια προβλήματα, που αν δεν λυθούν, δεν θα καταφέρουν να προχωρήσουν", είπε ο Μάρκος.

Μάλιστα, με... χρονοκαθυστέρηση οι δύο Δικέφαλοι και αντίπαλοι την Τετάρτη (18/1) στην Τούμπα μοιάζουν και σε κάτι ακόμη. Στην ΑΕΚ ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης, που από σωτήρας κάποια στιγμή μπήκε στο στόχαστρο των οργανωμένων και αποχώρησε, στον ΠΑΟΚ πλέον είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης που από σωτήρας άκουσε τις αποδοκιμασίες των οργανωμένων. "Ναι, έχει και αυτή η κατάσταση ομοιότητες. Ως αποτέλεσμα. Διότι η κουλτούρα και η προσέγγιση των δύο ανθρώπων ήταν τελείως διαφορετική".

Keywords
Τυχαία Θέματα