Η Σάλκε επικράτησε της Χέρτα με 2-1 στο Βερολίνο, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Bundesliga

Την πολύ καλή παράδοση που έχει στο Βερολίνο διατήρησε η Σάλκε, η οποία επικράτησε με 2-1 της Χέρτα, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Bundesliga. Με αυτή την νίκη, η ομάδα του Χουμπ Στέφενς έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας την Μπάγερν Μονάχου, φτάνοντας τους 31 βαθμούς.

Η Χέρτα είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ήταν φλύαρη και δεν

μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του Ούνερσταλ. Η Σάλκε έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τους κενούς διαδρόμους στην κόντρα και τα κατάφερε στο 19'.

Μετά από σέντρα του Φουκς, η μπάλα έφτασε στον Χούντελααρ, ο οποίος πλάσαρε τον Κραφτ και έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, αφού έξι λεπτά μετά έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 25', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράφαελ, ο Ράμος έπιασε την δυνατή κεφαλιά, νίκησε τον Ούνερσταλ και ισοφάρισε για τους πρωτευουσιάνους σε 1-1.

Το μομέντουμ του πρώτου μέρους άνηκε στην Σάλκε, η οποία κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, με 2-1. Στο 44', ο Πούκι, με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, σκόραρε και έστειλε τους φιλοξενούμενους στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Μάρκους Μπάμπελ αύξησαν την πίεση τους, έκλεισαν την Σάλκε στα καρέ της, αλλά είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Γκελζενκίρχεν έχασε αρκετές και καλές ευκαιρίες για το 3-1 στην κόντρα, ωστόσο κράτησε το 2-1 μέχρι το τέλος, με την παρέα του Κυριάκου Παπαδόπουλου να πανηγυρίζει το τρίποντο που την ανεβάζει, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της Bundesliga.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (9/12)
Χέρτα Βερολίνου - Σάλκε 1-2 (25' Ράμος - 19' Χούντελααρ, 44' Πούκι)

Σάββατο (10/12)
16:30GR Κολονία - Φράιμπουργκ
16:30GR Αουγκσμπουργκ - Γκλάντμπαχ
16:30GR Βέρντερ Βρέμης - Βόλφσμπουργκ
16:30GR Μάιντς - Αμβούργο
16:30GR Νυρεμβέργη - Χόφενχαϊμ
19:30GR Ανόβερο - Μπάγερ Λεβερκούζεν

Κυριακή (11/12)
16:30GR Μπορούσια Ντόρτμουντ - Καϊζερσλάουτερν
18:30GR Στουτγκάρδη - Μπάγερν Μονάχου

Keywords
Τυχαία Θέματα