Εμπλοκή Κοσκωτά σε απόπειρα δολοφονίας

Δέκα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του για το σκάνδαλο της Τράπεζας της Κρήτης, ο Γιώργος Κοσκωτάς τελεί εν αναμονή της έκδοσης δικαστικού βουλεύματος με το οποίο θα κριθεί εάν καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Η υπόθεση που μπορεί να στείλει ξανά στα δικαστήρια τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού, αφορά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του παλαίμαχου

άσου των ερυθρολεύκων, Γιώργου Σιδέρη το 2007.

Η μαφιόζικη επίθεση εναντίον του Σιδέρη είχε γίνει μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο και όπως αναφέρει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έχει καταθέσει τα εξής:

"Το άτομο που ήταν στη μεριά του οδηγού με πυροβόλησε φωνάζοντας "γιατί ρε π*** δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;". Ο Κοσκωτάς μου είχε δώσει ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε κάτι μεζονέτες. Του είχα απαντήσει ότι δεν μπορούσε αυτό να γίνει γιατί είχαν περάσει μετά τον πλειστηριασμό νόμιμα στην ιδιοκτησία μου και δεν του είχα καμία υποχρέωση.

Στη συνέχεια με πλησίασαν άλλα δύο πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία ο πρώην σωματοφύλακας του Κοσκωτά, λέγοντάς μου "φιλαράκο, δώσε τα λεφτά στον Κοσκωτά, αλλιώς θα έχει πρόβλημα".

"Έχασε την υπομονή του"
Η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα, ασκήθηκαν οι διώξεις για τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς και ξεκίνησε η ανάκριση. Εκεί ο Σιδέρης ανακάλεσε τον αρχικό ισχυρισμό ότι ο πρώην σωματοφύλακας τον είχε απειλήσει αλλά επανέλαβε ότι "εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Θα δίναμε μάλιστα με τον συνέταιρό μου κάποιο ποσό στον Κοσκωτά, αλλά επειδή καθυστερήσαμε πιστεύω ότι έχασε την υπομονή του."

Οι κατοικίες οι οποίες έχουν δημιουργήσει την ένταση, είναι 14 πολυτελείς μεζονέτες που είχε ο Κοσκωτάς και βγήκαν σε πλειστηριασμό από την εφορία. Μετά από δικαστικές διαμάχες ετών, κατέληξαν το 2006 στην κατοχή κατασκευαστικής εταιρείας (που ήταν ο υπερθεματιστής στον πλειστηριασμό), μέτοχος της οποίας ήταν ο Γιώργος Σιδέρης.

Η απολογία του Κοσκωτά
"Αρνούμαι τις κατηγορίες. Τον Σιδέρη τον ξέρω μόνο σαν οπαδός και πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ποτέ δεν είχαμε προσωπικές σχέσεις, ούτε φιλικές, ούτε καμία άλλη. Και επομένως δεν υπάρχει καμία οικονομική διαφορά μεταξύ μας. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί με κατηγορεί", ήταν τα λόγια του Κοσκωτά κατά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, το αν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού οδηγηθεί εκ νέου στο εδώλιο του δικαστηρίου, θα εξαρτηθεί από την έκδοση του δικαστικού βουλεύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα