Διαφώνησαν για την αναβολή Αλεξανδρής-Ντούντα

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς τάχθηκε κατά της αναβολής του πρωταθλήματος της Α1, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τάχθηκε υπέρ και η κουβέντα μετά τον αγώνα του Αρη με τον Ολυμπιακό περιστράφηκε γύρω από την αναβολή. Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δήλωσε ευχαριστημένος για το επίπεδο απόδοσης της ομάδας του, αλλά ανήσυχος λόγω της αναβολής.

Ιβκοβιτς: Δεν είναι

καλό να μην ξεκινάει
"Και οι δύο ομάδες έχουν πολλούς καινούργιους παίκτες κι αυτό φάνηκε από την αρχή. Ηταν σημαντικό το πώς θα μπαίναμε. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο, είχαμε απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Και στο δεύτερο δεκάλεπτο περίμενα να συνεχίσουμε έτσι. Είχαμε πολύ χαμηλό ποσοστό στα σουτ, χάσαμε τον έλεγχο, ο Αρης προσαρμόστηκε στο παιχνίδι και πιστεύω ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή δούλεψε σκληρά, αλλά χρειάζεται περισσότερη. Είμαι ανήσυχος με το γεγονός ότι το πρωτάθλημα δεν ξεκινάει. Εχουμε να παίξουμε μετά από 10 ημέρες στο Μπιλμπάο και πρέπει να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για την ομάδα για να διατηρήσει τη διαφορά", είπε αρχικά.

Ρωτήθηκε για την ανησυχία του για την αναβολή της αγωνιστικής. "Ολη η χώρα είναι σε δύσκολη κατάσταση, άρα και στο μπάσκετ. Δεν είμαι αρμόδιος να προτείνω. Τρεις ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αποφασίστηκε να αναβληθεί. Δεν είναι καλό να μην ξεκινάει επειδή δεν υπάρχει σύμβαση με το τηλεοπτικό. Εμείς φύγαμε από την Αθήνα με σκοπό να μείνουμε αρκετές ημέρες στη Θεσσαλονίκη και αλλάξαμε το πρόγραμμα όλο. Καταλαβαίνω τις δυσκολίες, αλλά υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη", απάντησε.

Αλεξανδρής: Να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα για να στηριχθούμε στο μέλλον
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εξέφρασε παράπονα για το πρώτο δεκάλεπτο. "Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Προετοιμάσαμε καλά την ομάδα αλλά όταν έχεις παιδιά νέα και άπειρα. Και ο Ολυμπιακός έχει αλλά είναι σε άλλο επίπεδο. Το σκορ ξέφυγε στο -16. Μετά προσπαθήσαμε να ανασυνταχθούμε. Η ομάδα είχε καλές και κακές στιγμές, αλλά τουλάχιστον παθητικό πέντε πόντων. Δεν είχαμε διάρκεια.

Φτάσαμε στους οκτώ πόντους, αλλά δεν είχαμε την ποιότητα να κρατήσουμε την απόδοσή μας στο ίδιο επίπεδο. Εκτιμώ ότι ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός γιατί το γήπεδο δεν είχε κόσμο. Αν τον είχαμε ίσως να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Με ενοχλεί το γεγονός ότι σε τέτοια συγκυρία έχουμε πρόβλημα στελέχωσης της ομάδας. Δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι", είπε και συμπλήρωσε.

"Μας λείπει ένα 3αρι με έφεση στο σκορ. Προσπαθούμε από συλλογική δουλειά να αυξήσουμε τη παραγωγικότητά μας. Κάποιες επιλογές δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε. Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργήσει ένα πυρήνα παικτών για να στηριχθεί στο μέλλον". Και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ρωτήθηκε για το τι πρέπει να κάνει το ελληνικό μπάσκετ για να βελτιωθεί.

"Φυσικά και έπρεπε να αναβληθεί"
"Εδώ και πολλά χρόνια θα έπρεπε να μιλήσουν όλοι οι φορείς. Από το 1999 με ενοχλεί η πορεία του μπάσκετ προς τα κάτω, δίχως φρένο, δίχως μια πρόταση από τα θεσμικά πρόσωπα για να αλλάξει η κατάσταση

Keywords
Τυχαία Θέματα