"Δεν μας αγγίζει η λάσπη του ΑΠΟΕΛ"

Για τα καλά στα... χαρακώματα βρίσκονται οι δύο "μεγάλοι" του κυπριακού ποδοσφαίρου, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, με αφορμή το χθεσινό (11/12) μεταξύ τους ντέρμπι. Η Ομόνοια απάντησε στην ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ (σ.σ.: "η Ομόνοια ενθαρρύνει τη βία"), κάνοντας λόγο για λασπολογία. Παράλληλα, για ακόμα μία φορά το Τριφύλλι προτείνει τις... μεταγραφές ξένων διαιτητών, τουλάχιστον για τα ντέρμπι του πρωταθλήματος!

Αναλυτικά η ανακοίνωση

κατάσταση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάναμε οδυνηρούς συμβιβασμούς με στόχο να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι κοινή πλέον πεποίθηση (μέσα από δηλώσεις, καταγγελίες και άρθρα) ότι δεν αποδίδεται δικαιοσύνη και δεν υπάρχει προοπτική στο Κυπριακό ποδόσφαιρο με τη διατήρηση της παρούσας κατάστασης. Καταγγελίες διαιτητών, ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, δηλώσεις παραγόντων που πυροδοτούν την ατμόσφαιρα.

Σ’ αυτό τον κατήφορο δυστυχώς, πρωτοστάτησαν ηγετικά στελέχη της Διοίκησης του ΑΠΟΕΛ με επικεφαλής τον Φοίβο Ερωτοκρίτου, που επιδόθηκαν τις τελευταίες ώρες σε ένα κρεσέντο εμπρηστικών δηλώσεων. Αμφισβητούμε πλέον τις καλές τους προθέσεις.

Ευθύνη φέρουν και τα θεσμικά όργανα και όσοι ηγούνται της Ομοσπονδίας. Με αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε ξεχωριστά εντός των ημερών. Είναι η θέση μας όμως, ότι δεν μπορεί η υφιστάμενη κατάσταση να παραμείνει ως έχει. Η ηγεσία της ΚΟΠ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Χαιρετίζουμε την παραίτηση δύο μελών της Δικαστικής Επιτροπής, την οποία εκλαμβάνουμε ως ειλικρινή και αμετάκλητη. Ελπίζουμε να μην έγινε για σκοπούς εντυπώσεων και ότι θα ισχύσει μέχρι τέλους και δεν θα αναιρεθεί. Θεωρούμε επίσης ότι και τα εναπομείναντα μέλη πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια οδό. Η Δικαστική Επιτροπή έχει βεβαρημένο παρελθόν και δεν χαίρει εκτίμησης από κανένα, ή καλύτερα από τα περισσότερα σωματεία. Σχεδόν όλα τα σωματεία έχουν νιώσει στο πετσί τους την αδικία στις αποφάσεις της υφιστάμενης Δικαστικής Επιτροπής. ’ρα πρέπει να συσταθεί εκ νέου με νέα άτομα για να γίνει μία καινούργια αρχή, να γυρίσουμε σελίδα.

Όσο για το παρασκήνιο στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, ζει και βασιλεύει και οι του ΑΠΟΕΛ το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Γι’ αυτό με κάθε ευκαιρία δηλώνουν με βεβαιότητα ότι θα Β«κινήσουν όλους τους μηχανισμούςΒ» για να πάρουν το πρωτάθλημα. Ας διερωτηθεί ο καθένας γιατί στα πλείστα παιχνίδια με το ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια, η ΟΜΟΝΟΙΑ παίζει με 10 παίχτες. Ας διερωτηθεί ο καθένας γιατί παίχτης του ΑΠΟΕΛ έχει να αποβληθεί (γενικά) εδώ και χρόνια.

Εμείς ζητούσαμε ανέκαθεν το αυτονόητο. Να μας παίζουν 50-50. Να δοθεί σε εμάς – και στα άλλα σωματεία – η δυνατότητα να συναγωνιστούμε επί ίσης όροις τον ΑΠΟΕΛ. Δυστυχώς κάτι τέτοιο φαντάζει ουτοπία. Και ας μην μας πουν κάποιοι πάλι ότι το ΑΠΟΕΛ παίζει στην Ευρώπη και είναι καλύτερη ομάδα και τα γνωστά. Αν είναι έτσι και η ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ είναι δεδομένη τότε ας μας το πουν και ας κάνουμε το πρωτάθλημα για τον 2ον και τον 3ον αφού η πρώτη θέση είναι καπαρωμένη. Να γλυτώ

Keywords
Τυχαία Θέματα