"Απομυθοποίησε τη δικογραφία η UEFA"

Η UEFA φέρεται να έχει ενημερώσει τον ειδικό ανακριτή, κ. Κασίμη πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα παιχνίδια που απέστειλε σε φακέλους είναι όντως στημένα και η πλευρά των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο, που αυτή τη στιγμή είναι προφυλακισμένοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή. Η αποκάλυψη του εγγράφου έδωσε την ευκαιρία στους συνηγόρους των Αχιλλέα Μπέου, Μάκη Ψωμιάδη

και Γιώργου Τσακογιάννη, να περάσουν στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για απομυθοποίηση της δικογραφίας, υποστηρίζοντας πως το έγγραφο αποτελεί την ταφόπλακας των κατηγοριών.

Στάθης: Εξωδικαστικοί νοσηροί νόες έστησαν την υπόθεση
Ο συνήγορος του Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης σε δηλώσεις του στην Β«SportdayΒ», τόνισε: "Πρόκειται για απομυθοποίηση της δικογραφίας. Θεωρώ πλέον ότι κάποτε θα πρέπει να γίνει μια έρευνα για να δούμε ποιοι εξωδικαστικοί νοσηροί νόες έστησαν την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και για ποιον αποπροσανατολιστικό λόγο. Γνωστό είναι ότι για να έχουμε παραπεμπτικό βούλευμα, μετά την 9/2001 της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χρειάζονται επαρκείς ενδείξεις ενοχής.

Δεν ξέρω μετά το στάδιο του συμβουλίου, εάν θα υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, επαρκείς δηλαδή για την παραπομπή των κατηγορουμένων. Πιστεύω όμως ότι δεν θα έχουμε παραπομπή". Για τυχόν καθυστέρηση από πλευράς του ανακριτή κ. Κασίμη στην ερώτηση προς την UEFA, τόνισε: "Ο κ. Κασίμης δεν κάθισε καθόλου άπραγος με αυτή την δικογραφία. Σκεφτείτε ότι είχε κάνει, από όσο έχω πληροφορηθεί, και με δικά του έξοδα ταξίδια δυο φορές στο εξωτερικό προκειμένου να κάνει ενέργειες τις οποίες θεωρούσε πιο σημαντικές ενδεχομένως και από την επιστολή αυτή στην UEFA".

Για την μετάβαση του Ψωμιάδη στα Σκόπια, ο συνήγορος του δήλωσε: "Θεωρώ ότι ήταν μια παρορμητική συμπεριφορά ενός αθώου ανθρώπου, ο οποίος δεν μπορούσε να δεχθεί, όντας αθώος, να κρατηθεί προσωρινά για μια υπόθεση, για την οποάι δεν υπάρχει ίχνος εμπλοκής του. Θεωρώ δε ότι δικαιώνομαι και εγώ ως υπερασπιστής του, όταν από την πρώτη στιγμή διαρρηγνύω τα ιμάτια μου περί της αθωότητας του υιού και πατέρα Ψωμιάδη".

Μυλωνόπουλος: Επιβεβαιώνεται η αθωότητα του Μπέου
Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Μπέου, Χρήστος Μυλωνόπουλος, τόνισε: "Η εξέλιξη επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την αθωότητα του κ. Μπέου και βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό, το οποίο δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πράξη απάτης, εκβίασης, σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας και μεθόδευσης αγώνα. Βρίσκεται σε αρμονία και με το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ, αν και το διατυμπανίσαμε, ουδεμία ζημία δήλωσε, ούτε δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και επομένως UEFA και ΟΠΑΠ ταυτίζονται ότι ουδόλως εβλάβησαν από τον κ. Μπέο. Η δήλωση της UEFA είναι ταφόπλακα της κατηγορίας. Ελπίζω να αξιολογηθούν και τα νέα αυτά στοιχεία και συντόμως να επιστρέψει ο κ. Μπέος στα πέντε παιδιά του, στην οικογένεια του και στον Ολυμπιακό Βόλου".

Μαρκουλάκος: Η κατηγορία πάσχει, δεν υπάρχουν στοιχεία
Τέλος, ο δικηγόρος

Keywords
Τυχαία Θέματα