Αλόνσο: Θέλουμε μία νίκη ως το τέλος της σεζόν, αλλά θα είναι δύσκολο

Ο Φερνάντο Αλόνσο επανέλαβε ότι ο στόχος του στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της σεζόν είναι να κερδίσει τουλάχιστον τον έναν, χωρίς να τον ενδιαφέρει πάρα πολύ η θέση στην οποία θα τερματίσει στο πρωτάθλημα οδηγών.

"Θα προσπαθήσω να κερδίσω έναν αγώνα αν είναι εφικτό, αλλά ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο", είπε ο Αλόνσο, ο οποίος είναι τρίτος στην κατάταξη αυτή τη στιγμή, οκτώ βαθμούς πίσω από τον Τζένσον Μπάτον.

Red Bull παραμένει το φαβορί για τους εναπομείναντες αγώνες και η McLaren

είναι δυνατή σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος.

"Εμείς θα προσπαθήσουμε να απολαύσουμε τους αγώνες, χωρίς να υπάρχει πίεση για τη θέση που θα τερματίσουμε στο πρωτάθλημα, γιατί είτε είσαι δεύτερος είτε πέμπτος στην κατάταξη οδηγών δεν έχει μεγάλη διαφορά.

"Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, το οποίο έχει μεγαλύτερη σημασία πλέον, η McLaren είναι πολύ μπροστά μας. Πρέπει να κάνουμε το μάξιμουμ, αλλά είναι δύσκολο να την πιάσουμε".

Ο Αλόνσο δήλωσε, επίσης, ευχαριστημένος με τη συνεργασία του με τον Φελίπε Μάσα, αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Στέφανο Ντομενικάλι, ότι δεν θα είχε πρόβλημα αν ερχόταν ο οποιοσδήποτε οδηγός ως team mate του στην Ferrari μελλοντικά, ακόμα κι αν αυτός ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

"Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος με τον team mate που έχω δίπλα μου", ανέφερε ο Αλόνσο. "Διαφορετικοί οδηγοί με διαφορετικά στιλ μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, οπότε συνεχώς μαθαίνω από τον Φελίπε τα τελευταία δύο χρόνια.

"Στο μέλλον κανείς δεν ξέρει. Εγώ έχω μακρόχρονο συμβόλαιο με την Ferrari. Δεν γνωρίζω αν σε πέντε ή έξι χρόνια θα συνεχίσουμε με τον Φελίπε ή αν θα υπάρξει αλλαγή. Εφόσον έρθει κάποιος άλλος θα συνεργαστούμε τόσο στενά όσο με τον Φελίπε, για να βοηθήσουμε την Ferrari να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες".

Keywords
Τυχαία Θέματα