Ζούρος: Οι ομάδες φτάνουν ψηλά

Για το ελληνικό μπάσκετ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αλλά και τη σημασία της έννοας ομάδα μίλησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο περιοδικό "Present Days":
Για το αν στο πρόσωπό του δικαιώνεται γενικότερα η προσπάθεια του Έλληνα προπονητή
"Δεν μπορώ εγώ να κρίνω κάτι τέτοιο. Αλλά σίγουρα μπορώ να πω ότι οι Έλληνες προπονητές έχουν

δείξει την αξία τους και σε συλλογικό επίπεδο και σε επίπεδο εθνικής ομάδας, όποτε έχει χρειαστεί".

Για το ποιο ήταν το κλειδί για την επιτυχία της Εθνικής μας
"Το κλειδί ήταν ότι υπήρξαμε ομάδα. Όλοι ήμασταν κοντά και στις δύσκολες και στις καλές στιγμές. Η ομάδα αυτή μπορεί να υστερούσε σε εμπειρία, ωστόσο ο ενθουσιασμός και η ομαδικότητα ήταν φανερά σε όλες τις εμφανίσεις της".

Για το αν η συγκεκριμένη φουρνιά διεθνών μπορεί να φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα όσο η προηγούμενη
"Κανένας δεν ξέρει τι γίνεται στο μέλλον. Όταν μιλάμε για καταστάσεις που έχουν να κάνουν ύστερα από ένα χρόνο, οπότε ο προπονητής πρέπει να συγκεντρώσει το καλύτερο υλικό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο, όπως οι τραυματισμοί που είχαμε και φέτος, η πορεία του κάθε παίκτη στο σύλλογό του, πράγματα που ο προπονητής πρέπει να ψάχνει".

Για τα νέα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν -και- στο ελληνικό μπάσκετ
"Δεν έχουν να κάνουν τα χρήματα με την απόδοση των ομάδων. Σίγουρα οι ομάδες οι οποίες κάνουν ένα δυνατό μπάτζετ έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά η ιστορία λέει ότι οι ομάδες που είναι... ομάδες, κι ας μην έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα, έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν ψηλά".

Για την προσπάθεια των αδερφών Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό
"Είναι πολύ ευχάριστο να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με το μπάσκετ, όπως οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι. Μακάρι να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι με τέτοια οικονομική δυνατότητα που να ασχολούνται με το μπάσκετ, γιατί έτσι το άθλημα θα ανεβαίνει επίπεδο. Τώρα, το αν θα κατορθώσουν να επιτύχουν τον στόχο που είναι το πρωτάθλημα, δεν ξέρω... Θα έλεγα πως δεν πρέπει να το βλέπουν έτσι.

"Σημαντικό είναι να χτίζεις ένα οικοδόμημα σωστά. Σαφώς και να έχει τη δυνατότητα να πάρει πρωτάθλημα, γιατί σίγουρα χρειάζεσαι τη χαρά αυτή εφόσον έχεις δώσει αγάπη και χρήματα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να προσφέρουν σταθερότητα σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, όπως για παράδειγμα έχει καταφέρει ο Παναθηναϊκός. Καλό θα ήταν επίσης να μη στεκόμαστε μόνο σε αυτές τις δύο ομάδες, για να μπορέσει το ελληνικό μπάσκετ να αποκτήσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό".

Για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου και για το αν ποτέ αντιλήφθηκε κάτι παρόμοιο στο μπάσκετ
"Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν έχει συμβεί κάτι ποτέ. Τουλάχιστον δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα το οποίο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλές εναλλαγές στη διάρκεια του παιχνιδιού κι είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα