Kατσίβελης στο sport.gr: Στο τρίτο ματς πρέπει να σπάσουμε όπως και στο πρώτο τον τσαμπουκά της Σιένα

Από τον παράδεισο στην κόλαση πήγε ο Ολυμπιακός, που μετά τον απόλυτο θρίαμβο της Τρίτης 24/3 και το +48, έφαγε μία γερή σφαλιάρα από τη Σιένα και προσγειώθηκε απότομα. Η αποκάλυψη του πρώτου ματς, ο Δημήτρης Κατσίβελης μίλησε στο sport.gr για το στραβοπάτημα των ερυθρόλευκων και αναφέρθηκε τόσο στους λόγους που ήρθε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, όσο και στο τι πρέπει να κάνουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στην Ιταλία προκειμένου να πάρουν
κάποιο διπλό. "Δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού. Χάσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και υποπέσαμε σε πολλά λάθη", ήταν το πρώτο σχόλιο του πολλά υποσχόμενου έλληνα γκαρντ, ο οποίος στη συνέχεια κατέστησε σαφές πως κάθε ματς είναι διαφορετικό και δεν γίνεται πάντα ο Ολυμπιακός να κερδίζει με 50 πόντους διαφορά τους αντιπάλους του... "Κάθε ματς είναι τελείως διαφορετικό. Την Τρίτη ήμασταν εξαιρετικοί και κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Τη δεύτερη φορά απέναντι στη Σιένα η απόδοση μας κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και χάσαμε. Δεν σημαίνει ότι επειδή κερδίσαμε άνετα στην πρώτη αναμέτρηση, θα γίνεται αυτό κάθε φορά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε παιχνίδι και να επικεντρωνόμαστε ξεχωριστά σε αυτό...""Μας έκανε κακό η διαφορά"
Το +48 μάλλον τελικά αποπροσανατόλισε, παρά βοήθησε τον Ολυμπιακού, που έδειχνε να έχει σπαταλήσει όλη την έμπνευση του στο πρώτο ματς... "Η αλήθεα είναι πως ίσως τελικά μας έκανε κακό η τόσο μεγάλη διαφορά, επειδή έπρεπε εκ νέου να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και έπρεπε να κερδίσουμε. Είχαμε μία παραπάνω πίεση λόγω αυτού του αποτελέσματος, ενώ η Σιένα δεν την είχε και έπαιξε περισσότερο άνετα αυτή τη φορά"."Επρεπε να τους κόψουμε τη σκληράδα"
Μεγαλύτερη άνεση, αλλά και περισσότερο ξύλο από πλευράς Σιένα... "Αυτό είναι το παιχνίδι της Σιένα. Ηταν κάτι που το περιμέναμε, απλά στο δεύτερο παιχνίδι δεν τους το κόψαμε από την αρχή όπως είχαμε κάνει την πρώτη φορά. Σε κάποιες φάσεις καταφέραμε να παίξουμε καλή άμυνα, αλλά όπως είπα και πριν δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε." Αναφορικά με το τι ήταν αυτό που τους είπε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς στην ανάπαυλα προκειμένου να προλάβει το κακό, μας μαρτύρησε ότι..."μας είπε χαρακτηριστικά ότι "είμαστε στο ματς!" Είχαμε γυρίσει από το -15 στο -8 και μας ζήτησε να έχουμε περισσότερη συγκέντρωση. Πλησιάσαμε ακόμα περισσότερο τους ιταλούς, αλλά στη συνέχεια χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ και ριμπάουντ, γεγονός που μας κόστισε...""Παράδειγμα εμείς, όχι ο ΠΑΟ!"
Πριν από δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός αν και έχασε στην έδρα του πήγε στην Ιταλία και απέκλεισε τη Σιένα. Ρωτήσαμε τον νεαρό γκαρντ αν το συγκεκριμένο κατόρθωμα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, αλλά η αλήθεια είναι πως μας είχε ένα καλύτερο... "Εμείς τον Φεβρουάριο και ενώ κανείς δεν το περίμενε, κερδίσσαμε 3 εκτός έδρας ματς και νικήσαμε με μεγαλύτερη διαφορά από αυτή με την οποία είχαμε ηττηθεί τη Φενέρ μέσα στην Πόλη! Το έχουμε ξανακάνει και θα το ξανακάνουμε!""Πρέπει να είμαστε πιο σκληροί"
Σχετικά με το ποιο είναι το κλει
Keywords
Τυχαία Θέματα