«Με τη σφραγίδα του Σάντος»

Το εγκώμιο του Φερνάντο Σάντος έπλεξε ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στα νέα στοιχεία που έφερε ο Πορτογάλος προπονητής στην Εθνική Ομάδα με την έλευσή του.Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Έλληνα επιθετικού στη Sportday

-Γιώργο, τι πρέπει να προσέξει η Εθνική ομάδα κόντρα στη Μάλτα;

«Το σημαντικότερο είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Και οι 19 ποδοσφαιριστές της αποστολής οφείλουμε να δούμε πολύ σοβαρά το ματς.
Χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς. Τέτοιου είδους αγώνες κρύβουν παγίδες, εάν μπεις χαλαρά στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι τακτικά από το πρώτο λεπτό και να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας. Δεν πρέπει να κάνουμε βιαστικές επιθέσεις. Να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας μέχρι να βγει η κατάλληλη τελική πάσα για να "χτυπήσουμε" τον αντίπαλο».

-Επί Φερνάντο Σάντος, η Εθνική παρουσιάζει διαφορετική εικόνα μέσα στο γήπεδο σε σχέση με αυτή του Ότο Ρεχάγκελ. Ποια είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζεις;

«Δεν είναι πρέπον τόσο για τον κ. Ρεχάγκελ όσο και για τον Φερνάντο Σάντος να μιλήσω για διαφορές. Σέβομαι και τους δύο προπονητές. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση πάνω στο αγωνιστικό πλάνο του κ. Σάντος. Γνωρίζουμε με ακρίβεια ποιος είναι ο ρόλος του κάθε παίκτη στο γήπεδο. Ο κ. Σάντος εστιάζει στη λεπτομέρεια. Από εκεί και πέρα, ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει εμπειρία και ωριμότητα μπορεί να διαβάσει ένα παιχνίδι και να το κάνει πιο εύκολο».

-Θεωρείς ότι η Εθνική ομάδα έχει αποκτήσει τη σφραγίδα του Φερνάντο Σάντος;

«Πιστεύω ότι έχει περάσει αρκετά πράγματα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Αναμφισβήτητα ο κ. Σάντος έχει βάλει τη σφραγίδα του, χτίζει τη νέα Εθνική και προσπαθεί τις λίγες ημέρες που βρισκόμαστε όλοι μαζί να τη βελτιώσει σε όλα τα επίπεδα. Δείχνει μεγάλη βαρύτητα στην υποδομή και προσπαθεί να οργανώσει τις μικρότερες Εθνικές ομάδες, κάτι που δεν συμβαίνει στους περισσότερους συλλόγους».

-Τί ήταν αυτό σε κράτησε στη Γλασκώβη;

«Είμαι τέσσερα χρόνια στη Σέλτικ και έχω ανθρώπους που με έχουν στηρίξει σημαντικά. Πραγματικά δεν ήθελα να φύγω από τη Γλασκώβη, γιατί έχω δεθεί πάρα πολύ με την ομάδα. Λειτουργώ με το συναίσθημα και καθόλου με τη λογική. Ειλικρινά για μένα το οικονομικό δεν είναι προτεραιότητα. Μετράει περισσότερο η αγάπη του κόσμου και το δέσιμο με τους ανθρώπους της ομάδας. Πιστεύω ότι έχω να προσφέρω ακόμα πολλά στη Σέλτικ».

-Πώς εξηγείς ότι η Εθνική είναι δέκατη στον κόσμο και το ελληνικό πρωτάθλημα από τα χειρότερα της Ευρώπης;

«Αυτό να το βλέπουν οι διοικήσεις των συλλόγων και να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν η Εθνική να είναι τόσο ψηλά και οι σύλλογοι να μην μπορούν να ακολουθήσουν. Όλα ξεκίνησαν από τη νοοτροπία που πέρασαν στην Εθνική κυρίως τα παιδιά που αγωνίζονταν στο εξωτερικό από τη φουρνιά του 2004. Ήταν ηγέτες. Προσπάθησαν να αλλάξουν κάποια πράγματα στην Εθνική και τα κατάφεραν. Αυτή ήταν η αρχή. Εμείς κρατά
Keywords
Τυχαία Θέματα