Τα γραπτά μένουν...

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να βάλει τέλος στην... αμφισβήτηση, μετά την «άλωση» της Βαρκελώνης. Το gazzetta.gr θυμίζει μερικά από τα... απαισιόδοξα σχόλια των ΜΜΕ, αμέσως μετά την ήττα των «πράσινων» από την Λιέτουβος Ρίτας στο Top 16 της Ευρωλίγκας.Οι πρωταθλητές Ελλάδος ταξίδεψαν τον τελευταίο μήνα από την κόλαση στον... παράδεισο,
αφού η αυτοκρατορική τους εμφάνιση στο «Palau Blaugrana», διαδέχθηκε το... άγχος για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από την πρωταθλήτρια Λιθουανίας.

Διαβάστε μερικές από τις απαισιόδοξες «φωνές» των ελληνικών ΜΜΕ για την φετινή πορεία του «τριφυλλιού» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση:

«... το έγκλημα του ΟΑΚΑ κόντρα στη Λιέτουβος είχε για τον Παναθηναϊκό την ανάλογη τιμωρία. Για δεύτερο σερί χρόνο είναι με το… ενάμισι πόδι εκτός φάιναλ φορ, καθώς αναζητεί κάτι περισσότερο από ένα θαύμα για να βρεθεί στην τελική φάση της Ευρωλίγκας.

Και στο μπάσκετ θαύματα δεν γίνονται. Δεν είναι ποδόσφαιρο για να παίζεις καλή άμυνα και βγάζοντας μια αντεπίθεση να πάρεις το ματς.

Σε σειρά αγώνων, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία του Παναθηναϊκού (update διότι δημιουργήθηκαν παρερμηνείες: σε επίπεδο πρόκρισης πάντα) αν ξεπεράσει το εμπόδιο μιας καταφανώς καλύτερης ομάδας.

Ίσως κιόλας γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν βρέθηκε με μειονέκτημα έδρας, απέναντι σε αντίπαλο με πολύ περισσότερες λύσεις...».

«...ο Παναθηναϊκός για ακόμα μία φορά δεν έπεισε. Στην πραγματικότητα ήταν πάρα πολύ κακός. Θα το επαναλάβω, έστω κι αν γίνομαι κουραστικός... Μπορεί να είναι δυσάρεστο, αλλά ο Σπανούλης από αυτή την ομάδα λείπει.

Η απουσία του, σε συνδυασμό με τις επιλογές των παικτών που ήρθαν (ή έμειναν), τους ρόλους που τους ανατέθηκαν, αλλά και των προβλημάτων που υπάρχουν (και είναι σημαντικά), έχει φέρει το Τριφύλλι ένα επίπεδο ποιότητας πιο χαμηλά.

Η προσωπικότητα και ο δυναμισμός στα τελειώματα των φάσεων λείπουν, η δημιουργία είναι πολυτέλεια (πλην του Διαμαντίδη), το τρέξιμο είναι κάτι που ο αντίπαλος μπορεί να ανακόψει κι όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει γίνει η ομάδα του τριπόντου.

Αν μπουν τα σουτ, θα κερδίσει... Αν δεν μπουν, στα ματς της Ευρωλίγκας φυσικά, δεν μπορεί να κερδίσει εύκολα κανένα».
Keywords
Τυχαία Θέματα