F1: Η Lotus Renault ανακοίνωσε τον Γκροζάν για το 2012

Τον Ρομέν Γκροζάν επέλεξε η Lotus Renault για την αγωνιστική θέση στο πλευρό του Κίμι Ράικονεν το 2012, με τον γάλλο πιλότο να αντικαθιστά τον Βιτάλι Πετρόφ, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (9/12).

Ο Γκροζάν είχε κάνει ντεμπούτο στην F1 το 2009 με την ομάδα, τρέχοντας μαζί της στους επτά τελευταίους αγώνες εκείνης της σεζόν.

Ομως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν θετικά για εκείνον, καθώς οι εμφανίσεις του κρίθηκαν ανεπαρκείς για να τον διατηρήσουν στο μονοθέσιο.

Ο γάλλος δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε στα GP2, όπου φέτος στέφθηκε πρωταθλητής, με αποτέλεσμα να του δοθεί τώρα άλλη μία ευκαιρία στην F1.

"Υπάρχει ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη μου στην προοπτική να καθίσω πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της επόμενης σεζόν και αισθάνομαι προνομιούχος που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία", τόνισε ο Γκροζάν.

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα τρέξω στο πλευρό ενός πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος είναι διψασμένος. Η επιστροφή μου στην F1 θα είναι μια σπουδαία εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει να ανεβάσω το επίπεδο απόδοσής μου.

"Η επιτυχημένη μου σεζόν στο GP2 με βοήθησε να ωριμάσω πολύ, και είμαι πιο πιο ολοκληρωμένος οδηγός από τότε που συμμετείχα για τελευταία φορά σε αυτό το σπορ.

"Η επιστροφή μου στο Ενστοουν ως ένας από τους κύριους οδηγούς της ομάδας, είναι σαν να γυρίζω σπίτι μου".

Η κίνηση της Lotus Renault να εμπιστευθεί τον Γκροζάν σημαίνει ότι η ομάδα μπορεί να κρατήσει την Total ως χορηγό της, καθώς η πετρελαϊκή εταιρία είναι μία εκ των υποστηρικτών του 25χρονου οδηγού.

Οσον αφορά τον Πετρόφ, ο οποίος έτρεξε τα δύο τελευταία χρόνια με την Renault, φήμες θέλουν τον ρώσο να είναι υποψήφιος για τη θέση του Τίμο Γκλοκ στην Marussia Virgin, λόγω της ισχυρής παρουσίας της ρωσικής κατασκευάστριας σπορ αυτοκινήτων εκεί.

Επίσης, η οριστικοποίηση του διδύμου Ράικονεν-Γκροζάν στην Lotus Renault αναγκάζει τον Μπρούνο Σένα να αναζητήσει κάποια άλλη αγωνιστική θέση για το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα