Clasico: Οι ήρωες της τελευταίας 20ετίας

Με αφορμή το El Clasico του Σαββάτου (10/12) το sport.gr θυμάται ορισμένους από τους παίκτες που διέπρεψαν σε ντέρμπι μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα την τελευταία 20ετία.

Ρ Ε Α Λ Μ Α Δ Ρ Ι Τ Η Σ

Ιβάν Ζαμοράνο (7 Ιανουαρίου 1995, Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: 5-0, Σαντιάγκο Μπερναμπέου)

Ο χιλιανός θρύλος του ποδοσφαίρου μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει πολλές διακρίσεις με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έχει μείνει στη μνήμη των μερένχες

για το εκπληκτικό χατ-τρικ που πέτυχε απέναντι στην αιώνια αντίπαλο στις 7 Ιανουαρίου του 1995. Ο Ζαμοράνο, ή αλλιώς Μπαμ-Μπαμ, κλείδωσε από πολύ νωρίς τη νίκη της βασίλισσας, καθώς σκόραρε στο 5ο λεπτό, στο 21ο και στο 39ο, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο ταλαντούχους επιθετικούς της γενιάς της.

Μίκαελ Λάουντρουπ (7 Ιανουαρίου 1995, Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: 5-0, Σαντιάγκο Μπερναμπέου)

Ο Λάουντρουπ, αν και δεν σκόραρε, συνέβαλλε τα μέγιστα για να οδηγήσει τη Ρεάλ στη μεγάλη νίκη επί των αιωνίων. Ο δανός άσος δημιουργούσε και ο Ζαμοράνο εκτελούσε. Το αξιοσημείωτο, όμως, με τον Λάουντρουπ είναι ότι έναν χρόνο νωρίτερα ήταν ο άνθρωπος που πήρε την Μπαρτσελόνα από το χέρι και την οδήγησε σε μία ανάλογου μεγέθους νίκη επί της Ρεάλ. Και όλα αυτά γνωρίζοντας την αποθέωση και την εκτίμηση και των δύο πλευρών!

Ραούλ (20 Σεπτεμβρίου 1998, Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: 2-2, Σαντιάγκο Μπερναμπέου / 14 Οκτωβρίου 1999, Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: 2-2, Καμπ Νου / 4 Μαρτίου 2001, Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: 2-2, Σαντιάγκου Μπερναμπέου)

Η πιο γνωστή φιγούρα των τελευταίων... πολέμων, τουλάχιστον από την πλευρά της Ρεάλ, είναι αναμφίβολα ο Ραούλ. Ο ισπανός μέσος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της βασίλισσας στα τελευταία 16 χρόνια και έχει καταφέρει τρεις φορές να πετύχει δύο γκολ σε El Classico.

Η πρώτη ήταν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου στη σεζόν 1998-99, η δεύτερη ήταν στην αμέσως επόμενη χρονιά, όταν και πέτυχε δύο τέρματα στο Καμπ Νου, ενώ η τελευταία φορά που βρήκε δύο φορές δίχτυα στη... μητέρα των μαχών ήταν τον Μάρτιο του 2001. Καμία, όμως, από τις τρεις φορές δεν μπόρεσε να συνδυάσει τα τέρματα που πέτυχε με νίκη της βασίλισσας, καθώς το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις.

Λουίς Φίγκο (5 Νοεμβρίου 2001, Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-0, Σαντιάγκο Μπερναμπέου)

Μπορεί στην αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου του 2001 ο Λουίς Φίγκο να μην πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, αν και πέτυχε το δεύτερο τέρμα της Ρεάλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, κέρδισε όμως μία θέση στα κεντρικά πρόσωπα των μαχών, καθώς αυτό ήταν το πρώτο του τέρμα απέναντι στην πρώην του ομάδα.

Ο πορτογάλος άσος είναι ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει σε El Clasico με τα χρώματα και των δύο αιωνίων. Μέχρι το 2000 αγωνιζόταν για τους μπλαουγκράνα, ενώ από το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν μέχρι και το 2005 ήταν μόνιμος κάτοικος Μαδρίτης.

Ζινεντίν Ζιντάν, Μάικλ Οουεν, Ντέιβιντ Μπέκαμ (10 Απριλίου 2005, Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρ

Keywords
Τυχαία Θέματα