ΕΕ: Αυστηρότερες ποινές για διαδικτυακά εγκλήματα

19:35 6/7/2013 - Πηγή: myPhone
Την Πέμπτη κατά την διάρκεια μιας ακόμη συνεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Στρασβούργο αποφασίστηκε η θέσπιση μιας πιο αυστηρής νομοθεσίας για τα διαδικτυακά εγκλήματα (επιθέσεις) που πραγματοποιούνται εντός των συνόρων της και ειδικότερα εκείνα που υποκλέπτουν ευαίσθητα δεδομένα εισβάλοντας παράνομα σε υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών.

Το κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ μέχρι πρότινος είχε μια διαφορετική νομοθεσία για τα διαδικτυακά εγκλήματα. Πλέον, βάση της πρόσφατης αυτής απόφασης, ορίζεται ως ποινή η φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών για την παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα. Η μέγιστη
ποινή για «επιθέσεις» σε κυβερνητικά δίκτυα ή σταθμούς παραγωγής ενέργειας, θα ξεκινάει από πέντε έτη, ενώ μεγαλύτερες είναι οι ποινές που προβλέπονται για όσους μέσω παράνομων οδών προβαίνουν στην παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών ή την ανάπτυξη/πώληση σχετικών μέσων. Οι στόχοι των επιτήδειων hackers όπως είναι γνωστό δεν περιορίζονται μόνο σε απλούς πολίτες, αλλά έχουν επεκτείνει τις «δραστηριότητές» τους απειλώντας ακόμη και υπηρεσίες με ευαίσθητα δεδομένα.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 123 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα